Tillbaka till menyerna

Vecka 45

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 445 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 88 Kcal

      Paprikasoppa

    • Middag - 228 Kcal

      Kycklinggryta med tomat och bönor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 940 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 544 Kcal

      Kycklinggratäng med röd curry

    • Middag - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 119 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34.1 gram

Fett: 22.2 gram

Protein: 35.3 gram

Energi: 501.3 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 88 Kcal

    Paprikasoppa

    En rätt som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja, tillsätt paprika och tomater och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtgårdskrydda.
    • Mixa soppan och späd med vatten om det behövs.
    • Skär fänkålen i mindre bitar och stek i lite olivolja.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fänkål och färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Måndag middag 228 Kcal

    Kycklinggryta med tomat och bönor

    En god rätt med lågt kaloriinnehåll som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skär squash i skivor.
    • Skala och hacka gul lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn lök och vitlök nån minut tillsammans med kyckling.
    • Strö på salt, peppar och basilika.
    • Tillsätt krossade tomater och vatten.
    • Smula ner buljongtärning och tillsätt squash och vita bönor.
    • Låt koka några minuter.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vita bönor
    Dekoration
    • 1 st basilikakvist
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia
  • Onsdag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 2 msk crème fraiche
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 2 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.25 st fänkål
  • 0.5 st squash
  • 2 st morot
  • 2 st röd paprika
  • 2 styck tomat
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vita bönor
  • 3 dl kaffe
Övrigt
  • 250 g grillad paprika
  • 250 g jordärtskockor
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • örtagårdskrydda
  • färsk persilja
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st basilikakvist
  • 4 dl hönsbuljong
  • 0.5 msk lantbuljong
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 50 g salsiccia

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!