Tillbaka till menyerna

Vecka 45

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 451 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 178 Kcal

      Het ratatouille

    • Middag - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 229 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Bovetebullar med frön

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.5 gram

Fett: 7.7 gram

Protein: 19.1 gram

Energi: 339.8 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Måndag lunch 178 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Måndag middag 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g gram kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st torkade plommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.
  • Tisdag frukost 229 Kcal

    Bovetebullar med frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl dl bovetemjöl
    • 4 dl dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk msk honung

    Gör så här

    • Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en slät deg.
    • Tillsätt frön, spara lite frön att toppa bullarna med, och honung och låt degen svälla i ca 10 minuter.
    • Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader, toppa bullarna med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt bröden svalna innan du äter dem.
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 1 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 5 st torkade plommon
  • 7 dl dl bovetemjöl
  • 4 dl dl rismjöl
  • 4 msk psylliumhusk
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl dl solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 1.5 st gul lök
Frukt/grönt
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 dl rucola
  • 1 st palsternacka
  • 250 g gram kålrot
Kryddor/smaksättare
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • salt och svartpeppar
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.75 msk curry
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 1.5 tsk salt
Övrigt
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 16 dl dl vatten
  • 1 msk msk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
Mejeri
  • 25 g färsk jäst

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!