Tillbaka till menyerna

Vecka 45

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 989 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Äggröra med granatäpple

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 576 Kcal

      Korv stroganoff med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1467 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 119 Kcal

      Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    • Middag - 856 Kcal

      Pasta Carbonara

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 856 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Middag - 395 Kcal

      Lammfärsspett med morotstzatziki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1148 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Avokado med skinka

    • Lunch - 181 Kcal

      Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    • Middag - 481 Kcal

      Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 741 Kcal

    • Frukost - 191 Kcal

      Red Christmas drink

    • Lunch - 287 Kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag - 264 Kcal

      Stekt torsk med örtsmör

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 440 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 440 Kcal

      Älgfärsbiffar med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 573 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 573 Kcal

      Thai red curry nötgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.3 gram

Fett: 58.6 gram

Protein: 44 gram

Energi: 887.8 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Äggröra med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggblandningen.
    • Rör runt med en trägaffel i 20 sekunder och lägg upp på en tallrik.
    • Toppa med granatäpplekärnor och dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Måndag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Måndag middag 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika
  • Tisdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Tisdag lunch 119 Kcal

    Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    Frys in en portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar.
    • Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut.
    • Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    •  Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Gör gremolatan genom att finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser.
    • Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Tisdag middag 856 Kcal

    Pasta Carbonara

    En snabb och glutenfri variant av pasta carbonara! Om du önskar göra rätten vegetariskt kan du byta ut bacon mot vegetarisk bacon eller skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 856 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Svarva squashen med en grönsakssvarv eller skär tagliatelle med en potatisskalare.
    • Skiva bacon och stek några minuter i en stekpanna.
    • Häll på grädde och låt koka ihop 5 minuter.
    • Häll såsen i en skål och vispa ner ägg och ost.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda ner squashspagetti och lägg upp på tallrikar.
    • Servera med ruccolasallad och 1 rå äggula på varje portion.
    • Dekorera med bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Onsdag lunch 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 395 Kcal

    Lammfärsspett med morotstzatziki

    Lammfärsspett tillsammans med en god tzatsiki gjord på morötter som du serverar med färska spenatblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0
    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.2 msk färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 100 g bladspenat
    Morotstatziki
    • 4 st morot
    • 1.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blötlägg träspetten.
    • Gör först tzatsikin.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda morötter och yoghurt i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt innan servering.
    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Finhacka vitlöksklyftan och blanda ner i färsen tillsammans med ägg, grädde, oregano, salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn biffarna runt om och lägg dem sedan på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
    • Ugnsbaka biffarna i ugnen i ca 10 minuter tills de är genomstekta.
    • Servera spetten med tzatzikin och spenatbladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0
    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.2 msk färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 100 g bladspenat
    Morotstatziki
    • 4 st morot
    • 1.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 487 Kcal

    Avokado med skinka

    Önskar du äta vegetariskt? Byt ut rökt skinka mot vegoskinka som märket Pärsons säljer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 st avokado
    • 50 g rökt skinka
    • 0 nypa flingsalt
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skär avokado i bitar och lägg på en tallrik.
    • Lägg skinka bredvid och toppa med salt,  sesamfrön och basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 st avokado
    • 50 g rökt skinka
    • 0 nypa flingsalt
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 0 basilikablad

    Torsdag lunch 181 Kcal

    Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Torsdag middag 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott
  • Fredag frukost 191 Kcal

    Red Christmas drink

    En röd julig drink som passar bra till frukost, mellanmål eller on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 st morot
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär av skalet på apelsinen och skär i mindre bitar.
    • Skala och skär moroten i mindre bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en  jämn smoothie.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 st morot
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Fredag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Fredag middag 264 Kcal

    Stekt torsk med örtsmör

    Stek en torskfilé och blanda ihop en god örtsmör och servera tillsammans med rucola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor i någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar – ca 2-3 minuter.
    • Servera med rucola och örtsmör.

    Örtsmör:

    • Blanda smör med salt, torkade örter och lite vitlök.

     

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk vatten
    • 2 dl rucola
    • 15 g smör
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 klyfta vitlök
  • Lördag middag 440 Kcal

    Älgfärsbiffar med kantareller

    Kryddiga biffar gjord på älgfärs som serveras tillsammans med kantareller, kokta grönsaker och bladspenat. En trevlig middag med dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 440 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på 1 dl vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna och en persiljekvist.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja
  • Söndag middag 573 Kcal

    Thai red curry nötgryta

    Kryddad nötgryta med smak av red curry - serveras med färsk spenat och en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
    • 1 dl vatten
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st squash
    • 150 g sugarsnaps
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet några minuter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka någon minut.
    • Häll över i en kastrull och tillsätt Thai Red Curry och låt koka i ca 1 ½ timme.
    • Späd med vatten.
    • Skär grönsaker i mindre bitar och tillsätt i grytan.
    • Strimla salladslök och strö över.
    • Servera med färsk spenat och gräddfil.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
    • 1 dl vatten
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st squash
    • 150 g sugarsnaps
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 140 g bacon
  • 500 g lammfärs
  • 50 g rökt skinka
  • 100 g chorizo
  • 150 g torskfile
  • 500 g fryst älgfärs
  • 400 g högrev
Mejeri
  • 7 msk grädde
  • 20.5 tsk smör
  • 2 dl havremjölk
  • 4 dl riven parmesanost
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g chevreost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 100 g philadelphia gräslök
Frukt/grönt
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 7.5 st gul lök
  • 11 st morot
  • 2 st selleristjälk
  • 1 dl blandsallad
  • 5 cm gurka
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 1 tsk citronskal
  • 1.5 st squash
  • 1 dl ruccolasallad
  • 4 st rödbetor
  • 0.5 st rött äpple
  • 150 g bladspenat
  • 1.5 st avokado
  • 0.75 st blomkålshuvud
  • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 25 g ärtskott
  • 0.5 st apelsin
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.5 st granatäpple
  • 255 g kålrot
  • 1.25 dl salladslök
  • 2 dl rucola
  • 250 g kantareller
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 150 g sugarsnaps
Kryddor/smaksättare
  • 1 st myntakvist
  • 1 tsk spiskummin
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk torkade örter
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk färsk basilika
  • 2.5 tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 2 msk persilja
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st stjärnanis
  • 1.5 kvist färsk persilja
  • 0.2 msk färsk oregano
  • flingsalt
  • basilikablad
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st dillkvistar
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 tsk pepparmix
Torrvaror
  • 6.5 msk olivolja
  • 3 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 tsk honung
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 3 msk hasselnötter
Övrigt
  • 80 g rå blomkål
  • 250 g grillad paprika
  • 200 g cannellinibönor
  • 1 burk thai red curry Mrs Cheng

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!