Tillbaka till menyerna

Vecka 44

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1092 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 760 Kcal

      Högrevsgryta med chili och dadlar

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1437 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 767 Kcal

      Kalops med blomkålsris

    • Mellanmål - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Dessert

  • Onsdag - 1139 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 767 Kcal

      Kalops med blomkålsris

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 99.6 gram

Fett: 53.2 gram

Protein: 88.5 gram

Energi: 1222.8 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 760 Kcal

    Högrevsgryta med chili och dadlar

    En riktigt trevlig gryta att laga speciellt på hösten och vintern. Detta recept är lite spicy och serveras med ris av röda linser, kikärtor och ärtor och en liten klick av gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 760 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skiva lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skär nötköttet i bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili och ingefära några minuter.
    • Lägg ner köttet och bryn några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda och smula ner en buljongtärning.
    • Häll på vatten, chilisås, sambal oelek och ajvar relish.
    • Lägg ner torkade dadlar och lägg på ett lock.
    • Sänk värmen och låt sjuda i flera timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprikan i bitar.
    • Lägg ner grönsakerna 10 minuter innan servering.
    • Koka hela förpackningen av ris av röda linser, kikärtor och ärtor enligt anvisningen på paketet.
    • Servera grytan med riset, rucolasallad och lite gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 700 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 msk stark chilisås
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 dl ajvar relish
    • 5 st torkade dadlar
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    Tillbehör
    • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
    • 2 dl rucola
    • 4 msk gräddfil

    Måndag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Tisdag middag 767 Kcal

    Kalops med blomkålsris

    Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 767 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär köttet i lagom stora grytbitar.
    • Salta och peppra.
    • Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
    • Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
    • Koka upp.
    • Sänk sedan värmen och lägg på lock.
    • Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
    • Späd ev med vatten.
    • Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
    • Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett ris och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
    • Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Tisdag mellanmål 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 767 Kcal

    Kalops med blomkålsris

    Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 767 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär köttet i lagom stora grytbitar.
    • Salta och peppra.
    • Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
    • Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
    • Koka upp.
    • Sänk sedan värmen och lägg på lock.
    • Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
    • Späd ev med vatten.
    • Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
    • Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett ris och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
    • Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Onsdag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 5 st torkade dadlar
  • 4 tsk rapsolja
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 dl valnötter
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
Frukt/grönt
  • 3 st schalottenlök
  • 7 klyfta vitlök
  • 2 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 8 st morot
  • 2 st gul paprika
  • 2 dl rucola
  • 3 st gul lök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st salladslök
  • 1.5 st lime
  • 200 g sockerärtor
  • 4 dl rödkål
  • 1 st blomkålshuvud
  • 4 st kokta rödbetor
  • 400 g grönsallad
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st blomkål
  • 0.25 st purjolök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1700 g högrev
  • 400 g kycklingfärs
  • 250 g kycklingfilé
Mejeri
  • 3 msk smör
  • 4 msk gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk stark chilisås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 6 msk färsk koriander
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 50 g pad thai woksås
Övrigt
  • 300 g ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor
  • 12 st rispapper
  • 1 dl vin
  • 10 st cornichongurkor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!