Tillbaka till menyerna

Vecka 43

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 306 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 972 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 416 Kcal

      Havregröt med blåbär och pekannötter

    • Lunch - 251 Kcal

      Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 304 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 728 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 304 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Middag - 106 Kcal

      Rotfruktssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 128 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 128 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 514 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 128 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 387 Kcal

      Renskavsgryta med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24 gram

Fett: 24.1 gram

Protein: 29.5 gram

Energi: 442.3 kcal

  • Måndag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 416 Kcal

    Havregröt med blåbär och pekannötter

    En mättande frukost som passar utmärkt med olika frysta bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havre, vatten, mjölk och salt i en kastrull.
    • Sänk värmen och sjud i 6-7 minuter.
    • Blanda ner blåbär och lägg upp i en skål.
    • Strö över nötter och servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 304 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Snabblagad torskfilé med en krämig fänkålscoleslaw till, denna måltid serveras med salladsblad, citronklyfta och färska dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill.
    • Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citronsaft.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw.
    • Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva
  • Torsdag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Torsdag lunch 304 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Snabblagad torskfilé med en krämig fänkålscoleslaw till, denna måltid serveras med salladsblad, citronklyfta och färska dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill.
    • Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citronsaft.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw.
    • Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Torsdag middag 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Lördag middag 128 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    Detta recept på brysselkålsgratäng passar utmärkt att servera tillsammans med kött, kyckling eller fisk. Resterna förvaras i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost
  • Söndag lunch 128 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    Detta recept på brysselkålsgratäng passar utmärkt att servera tillsammans med kött, kyckling eller fisk. Resterna förvaras i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Söndag middag 387 Kcal

    Renskavsgryta med kantareller

    En god renskavsgryta med kantareller och lingon, strö över med persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Tina kantareller något.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kantarellerna några minuter.
    • Skala och hacka lök och skär palsternackan i tärningar.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och lägg ner lök, palsternacka, vitlök och renskav.
    • Blanda om och stek några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt buljong och ost samt ketjap manis.
    • Låt koka ihop och lägg ner lingon.
    • Strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja
Frukt/grönt
  • 1 dl sojabönor
  • 1 msk rödlök
  • 0.25 st röd paprika
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 200 g broccoli
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st citronklyfta
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 2 msk purjolök
  • 2.5 st citron
  • 8 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 st fänkål
  • 4 st citronskiva
  • 1 st banan
  • 1 dl jordgubbar
  • 2 st palsternacka
  • 0.25 st kålrot
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 500 g brysselkål
  • 1 dl frysta lingon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 235 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 600 g torskfile
  • 4 st ägg
  • 240 g renskav
Mejeri
  • 129 g keso
  • 2 dl mandelmjölk
  • 5 msk smör
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl havregrädde
  • 0.5 dl havremjölk
  • 1 dl riven ost
  • 3 msk philadelphiaost
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 20 gram pekannötter
  • 150 gram kantareller (frysta)
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 1 msk gräslök
  • 3 krm salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.33 msk basilika
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 5 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
  • 0.7 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
  • 3 dl kaffe

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!