Tillbaka till menyerna

vecka 43 2021

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 499 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch

    • Middag - 340 Kcal

      Spenatsoppa med avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.3 gram

Fett: 31.5 gram

Protein: 19.6 gram

Energi: 499 kcal

  • Måndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Måndag middag 340 Kcal

    Spenatsoppa med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g bladspenat
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 4 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 0.25 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät tillsammans med avokado i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar.
    • Skär halloumi i tärningar och stek i lite olja.
    • Toppa soppan med halloumi och alfa-alfagroddar.
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 100 g halloumi
Frukt/grönt
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1 dl blåbär
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g bladspenat
  • 1 st avokado
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • 0.5 st gul lök
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
Övrigt
  • 4 dl dl vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!