Tillbaka till menyerna

Vecka 42

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 726 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 306 Kcal

      Räkröra med mango chutney

    • Middag - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 673 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Middag - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 796 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Middag - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1100 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 557 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.7 gram

Fett: 39.7 gram

Protein: 66.9 gram

Energi: 770.4 kcal

  • Måndag lunch 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Tisdag lunch 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil
  • Onsdag lunch 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Onsdag middag 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes
  • Torsdag lunch 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Torsdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Fredag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g handskalade räkor
  • 400 g fryst torskrygg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 400 g kycklingfilé
  • 1000 g grytbitar av fläsk
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
Frukt/grönt
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 1.25 st rödlök
  • 45 g bladspenat
  • 2 st citronklyfta
  • 3 klyfta vitlök
  • 6 st salladslök
  • 0.5 st fänkål
  • 50 st pärltomater
  • 3 st squash
  • 1 st morot
  • 3.5 st gul lök
  • 80 g haricots verts
  • 80 g sockerärtor
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st solovitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st ananas
  • 2 styck tomat
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 2 msk mango chutney
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 4 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 40 g Tandoori Chicken Spise Mix
  • 4.5 tsk japansk soja
  • 0.4 tsk spiskummin
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
Mejeri
  • 1.16 dl gräddfil
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.66 dl naturell yoghurt
  • 1 msk smör
  • 125 g mozzarella
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
Torrvaror
  • 1.5 msk olivolja
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 tsk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!