Tillbaka till menyerna

Vecka 42

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1065 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 957 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 967 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 278 Kcal

      Äggröra med grönsaker

    • Lunch - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Middag - 349 Kcal

      Quinoasallad med stekt karljohansvamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 947 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 349 Kcal

      Quinoasallad med stekt karljohansvamp

    • Middag - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 957 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1486 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 420 Kcal

      Äggröra med bacon och champinjoner

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 635 Kcal

      Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1153 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 284 Kcal

      Rotfruktssoppa med lax

    • Middag - 382 Kcal

      Rainbow sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.9 gram

Fett: 62.2 gram

Protein: 71.1 gram

Energi: 1076 kcal

  • Måndag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Måndag lunch 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Måndag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto
  • Onsdag frukost 278 Kcal

    Äggröra med grönsaker

    Gott och mättande med äggröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Dela tomater och skiva paprika. Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop ägg och grädde  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran  på tallriken och dekorera med  hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Onsdag lunch 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 349 Kcal

    Quinoasallad med stekt karljohansvamp

    Fräsch sallad som passar bra på grillbuffén eller i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk persilja
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka quinoa i 13 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag. Lägg quinoa i en skål och låt svalna.
    • Blötlägg svampen 20 min. Häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök. Stek vitlök tillsammans med svamp i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
    • Skär brysselkål i klyftor. Skala och hacka rödlök. Hacka persilja. Skala och skär morot i tärningar. Blanda ner alla grönsaker med olivolja, persilja, salt och peppar i skålen med quinoa.
    • Lägg på svampen och strö över granatäppelkärnor. Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk persilja
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Torsdag lunch 349 Kcal

    Quinoasallad med stekt karljohansvamp

    Fräsch sallad som passar bra på grillbuffén eller i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk persilja
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka quinoa i 13 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag. Lägg quinoa i en skål och låt svalna.
    • Blötlägg svampen 20 min. Häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök. Stek vitlök tillsammans med svamp i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
    • Skär brysselkål i klyftor. Skala och hacka rödlök. Hacka persilja. Skala och skär morot i tärningar. Blanda ner alla grönsaker med olivolja, persilja, salt och peppar i skålen med quinoa.
    • Lägg på svampen och strö över granatäppelkärnor. Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 40 g torkad Karl Johan svamp
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk persilja
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Fredag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Fredag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Fredag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs
  • Lördag frukost 420 Kcal

    Äggröra med bacon och champinjoner

    Rör ihop en krämig äggröra med krispiga bacon och färska champinjoner till - toppa med granatäpplekärnor och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter.
    • Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Lördag lunch 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Lördag middag 635 Kcal

    Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    Snabblagad och god maträtt som passar både till lunch eller middag. Gör en extra portion och spar i kylen och ät dagen efter till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Skär av ändarna på sparrisen och skala bort skalet.
    • Koka i lättsaltat vatten i 7 minuter.
    • Häll av vattnet och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Bryn köttet 3 minuter per sida i smör och servera med sparris, bearnaisesås och lite rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • Söndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Söndag lunch 284 Kcal

    Rotfruktssoppa med lax

    En kalorisnål men mättande soppa med goda smaker av rotfrukter och lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och tärna rotfrukter.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken.
    • Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Koka soppan i ca 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
    • Sänk värmen, tärna laxen och sjud laxen tills den är klar i ca 3 minuter.
    • Tillsätt purjolök i soppan strax innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 200 g rotselleri
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 500 g vatten
    • 150 g laxfilé
    • 0.25 st purjolök

    Söndag middag 382 Kcal

    Rainbow sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 dl sallad
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 1 dl majs
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0
    • 0 tsk salt
    • 50 g vatten
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Lägg sallad i 2 skålar.
    • Skär paprika, lök och avokado i små tärningar.
    • Fördela alla grönsaker över salladen på ett snyggt sätt.
    • Skär kyckling i mindre bitar och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn kycklingen runt om och tillsätt tacokrydda och salt.
    • Häll på vatten och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.
    • Då har vattnet kokat in.
    • Tillsätt tomater och låt allt bli varmt.
    • Lägg över blandningen på salladen.
    • Pressa lime över och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 dl sallad
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 1 dl majs
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0
    • 0 tsk salt
    • 50 g vatten
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st lime
Övrigt
  • 1 dl fryst bärmix
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 1 msk tacosås
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 13.83 g smör
  • 1 st skiva ost
  • 2 msk grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
Torrvaror
  • 1.5 msk valnötter
  • 5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 40 g torkad Karl Johan svamp
  • 5 st katrinplommon
  • 1.5 dl majs
Frukt/grönt
  • 0.25 st apelsin
  • 3 st lökring
  • 3 st salladsblad
  • 200 g körsbärstomater
  • 4.25 klyfta vitlök
  • 1.5 st gul lök
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 2 st rödlök
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.25 st paprika
  • 200 g sötpotatis
  • 1 st schalottenlök
  • röd chili
  • ingefära
  • 150 g brysselkål
  • 3 st morot
  • 1.75 dl granatäppelkärnor
  • 2 st palsternacka
  • 250 g kålrot
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.75 dl färska blåbär
  • 0.75 dl färska björnbär
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st gurka
  • 3 st färska champinjoner
  • 0.25 dl alfalfagroddar
  • 5 st vit sparris
  • 4 st rädisor
  • 200 g rotselleri
  • 0.25 st purjolök
  • 4 dl sallad
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 1 st avokado
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st lime
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 625 g nötfärs
  • 22 g bacon
  • 9 st ägg
  • 150 g torskrygg
  • 25 g rökt skinka
  • 550 g kycklingfilé
  • 150 g ryggbiff
  • 2 msk kaviar
  • 150 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm grillkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk basilika
  • 1 msk grön pesto
  • 4.5 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.75 msk malen curry
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tärning fiskbuljong
  • salt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!