Tillbaka till menyerna

Vecka 42 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1246 Kcal

    • Frukost - 294 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch

    • Middag - 952 Kcal

      Tacopaj med tillbehör

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 841 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 590 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1196 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 590 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 595 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 345 Kcal

      Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 605 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.4 gram

Fett: 59.4 gram

Protein: 53.4 gram

Energi: 896.5 kcal

  • Måndag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Måndag middag 952 Kcal

    Tacopaj med tillbehör

    Krämig paj med tacosmak och en hel del goda tillbehör! Servera på tacofredagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 952 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg pajdegen i en pajform med avtagbar kan.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Skala och finhacka löken och låt steka med färsen.
    • Strö på tacokrydda och häll på vatten.
    • Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, taco tomatsalsa, salt och peppar.
    • Häll över formen och toppa med riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med hackad paprika, basilika och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad
  • Tisdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Tisdag middag 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök
  • Onsdag lunch 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • Torsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Torsdag middag 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater
  • Fredag lunch 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
Torrvaror
  • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 4 tsk olivolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 4 st papadums Santa Maria
Mejeri
  • 1.5 tsk smör
  • 2 st skiva ost
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 5.3 msk gräddfil
  • 1 dl grädde
  • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • 150 g mozarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 skivor skinka
  • 650 g nötfärs
  • 2 st ägg
  • 300 g lammfärs
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 600 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 2 st gul lök
  • basilika
  • 1 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 150 g blomkål
  • 100 g sugarsnaps
  • 300 g cocktailtomater
Övrigt
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk taco salsa Santa Maria
Kryddor/smaksättare
  • 1 påse tacokrydda
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm torkade franska örter
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 1 st myntakvist
  • 3 msk mango chutney
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 kruka färsk basilika

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!