Tillbaka till menyerna

Vecka 41

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 827 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 638 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Middag - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1103 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 442 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 128 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 405 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 360 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 720 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.2 gram

Fett: 32.1 gram

Protein: 46.3 gram

Energi: 642.1 kcal

  • Måndag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter
  • Tisdag lunch 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Tisdag middag 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Onsdag lunch 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Onsdag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Torsdag lunch 128 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    Detta recept på brysselkålsgratäng passar utmärkt att servera tillsammans med kött, kyckling eller fisk. Resterna förvaras i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Torsdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Fredag lunch 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost
  • Lördag middag 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Söndag middag 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1700 g kycklingfilé
  • 6 st ägg
  • 600 g grytbitar
  • 300 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2.5 msk grön pesto
  • 2 msk sötstark senap
  • 2.5 msk färsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
Torrvaror
  • 7 msk olivolja
  • 3 dl quinoa
  • 6 msk pistagenötter
  • 3 dl torkade röda linser
  • 600 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 16 dl strimlad rödkål
  • 4 st äpple
  • 300 g sparris
  • 300 g haricots verts
  • 3 st päron
  • 3 st grapefrukt
  • 0.75 st citron
  • 1.5 blad romansallad
  • 6 klyfta vitlök
  • 2 st gul lök
  • 3 st morot
  • 2 st selleristjälk
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 0.5 st röd chili
  • basilika
  • 1000 g brysselkål
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 150 g kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 1 st rödlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
Övrigt
  • 4 msk senap
  • 4 msk majonnäs
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 30 g havremusli
  • 2 st inlagda rödbetor
Mejeri
  • 1 dl gräddfil
  • 300 g chevreost
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl havregrädde
  • 0.5 dl havremjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 4 msk kesella
  • 75 g färskost med vitlök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!