Tillbaka till menyerna

Vecka 41 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1213 Kcal

  • Tisdag - 690 Kcal

  • Onsdag - 742 Kcal

  • Torsdag - 250 Kcal

    • Frukost

    • Rotfruktssoppa med köttfärs

      250 kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 303 Kcal

    • Frukost

    • Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

      303 kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.2 gram

Fett: 36.8 gram

Protein: 53.7 gram

Energi: 639.6 kcal

  • Måndag lunch 868 Kcal

    Kycklingschnitzel med basilikacréme

    En nyttigare och glutenfri variant av kycklingschnitzel som serveras med en rödbetssallad och basilikacréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 868 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Gör först basilikacrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör rödbetssallad genom att skär rödbetor i kuber.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, balsamico och kryddor. Strö på fetaost och stick ner salladsblad vid kanterna.
    • Lägg kyckling i en skål. Skala och pressa ner vitlök och krydda med salt och peppar. Pressa citronsaft över.
    • Toppa kycklingskivorna i uppvispat ägg och panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn den panerade kycklingen ca: 3 minuter på sida.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt och ringla lite honung över.
    • Lägg upp på ett fat och strö på cashewnötter och lägg på basilika och citronklyftor.
    • Servera med rödbetssallad och basilikacréme.

     

    .

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad

    Måndag middag 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater
  • Tisdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Tisdag middag 439 Kcal

    Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    Laga en god fredagsmiddag till familjen, kalvfärsfrikadeller i tomatsås och riven parmesanost på, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och blanda grädde, vitlök,  salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till bollar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek frikadellerna på medeltemperatur i 5 minuter.
    • Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna.
    • Krydda med salt, peppar, torkade örter, honung och pressa ner vitlök i såsen.
    • Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra på medeltemperatur i 15 min.
    • Servera med färsk basilika, hyvlad squash och lite parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash
  • Onsdag lunch 439 Kcal

    Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    Laga en god fredagsmiddag till familjen, kalvfärsfrikadeller i tomatsås och riven parmesanost på, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och blanda grädde, vitlök,  salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till bollar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek frikadellerna på medeltemperatur i 5 minuter.
    • Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna.
    • Krydda med salt, peppar, torkade örter, honung och pressa ner vitlök i såsen.
    • Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra på medeltemperatur i 15 min.
    • Servera med färsk basilika, hyvlad squash och lite parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Onsdag middag 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
  • Torsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Fredag lunch 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 2 st ägg
  • 600 g laxfilé
  • 150 g nötfärs
  • 250 g kalvfärs
  • 300 g kycklingfärs
Frukt/grönt
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 0.75 st citron
  • 2 st kokta rödbetor
  • 4 st salladsblad
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk citronzest
  • 1 st squash
  • 1 st rödlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
Torrvaror
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 3.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
Mejeri
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • 150 g mozarella
  • 0.3 dl gräddfil
  • 2 msk grädde
  • 0.5 dl parmesan
  • 75 g färskost med vitlök
Kryddor/smaksättare
  • basilikablad
  • 3.5 msk färsk basilika
  • 1.5 msk balsamico
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk ajvar relish
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk färsk timjan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.