Tillbaka till menyerna

Vecka 4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 459 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 285 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 13.9 gram

Fett: 29.8 gram

Protein: 38.9 gram

Energi: 458.7 kcal

  • Måndag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk strimlad purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 400 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Måndag middag 285 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk msk smör
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk Citronsaft
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk Citronsaft
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0 dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål. Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citron.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw. Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.
Frukt/grönt
  • 125 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 6 msk strimlad purjolök
  • 1.5 msk Citronsaft
  • 1 st fänkål
  • 0.5 msk hackad dill
  • 2 st salladsblad
  • dillkvistar
  • 2 st citronskiva
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa nypa salt
Övrigt
  • 400 g vatten
  • 1 msk majonnäs
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk msk smör
  • 0.5 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g torskfile

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!