Tillbaka till menyerna

Vecka 4

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1356 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Middag - 559 Kcal

      Lax med aioli och kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert - 476 Kcal

      Kladdkaka

  • Tisdag - 1236 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    • Lunch - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Middag - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert - 108 Kcal

      Snickers

  • Onsdag - 1006 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1718 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Apelsinmüsli med kardemumma

    • Lunch - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Middag - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert - 476 Kcal

      Kladdkaka

  • Fredag - 1359 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Middag - 793 Kcal

      Moules marinere

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1466 Kcal

    • Frukost - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Middag - 556 Kcal

      Grillad laxsida med räk- och pepparotssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 397 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Söndag - 1732 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch - 556 Kcal

      Grillad laxsida med räk- och pepparotssås

    • Middag - 762 Kcal

      Lammburgare med rödbetor och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.4 gram

Fett: 93.1 gram

Protein: 95.5 gram

Energi: 1410.2 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Måndag middag 559 Kcal

    Lax med aioli och kräftstjärtar

    En snabblagad laxrätt med råkostsallad som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Gör först råkostsalladen genom att skiva alla grönsaker  i tunna stavar. Lägg i en skål.
    •  Skär laxen i 2 bitar. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen i cirka 10 minuter.
    • Lägg upp laxen på ett fat och klicka på aioli. Strö över kräftstjärtar och hackad rödlök.
    • Dekorera med rucolasallad, citronklyftor och servera med råkostsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Måndag dessert 476 Kcal

    Kladdkaka

    Baka och njut av en god kladdkaka och servera den med vispgrädde och färska jordgubbar, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
    • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
    • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform  med avtagbar kant.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Låt svalna och skär upp i bitar.
    • Servera med vispad grädde och jordgubbar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe
  • Tisdag frukost 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    En härlig drink med massor av nyttiga vitaminer samt fett från mandeln. Perfekt start på dagen eller när du behöver ett mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel.
    • Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Tisdag middag 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Tisdag dessert 108 Kcal

    Snickers

    Är du sugen på snickers med apelsinsmak? Lägg till rivet apelsinskal innan den smälta chokladen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 108 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad

    Gör så här

    • Värm jordnötssmöret i en kastrull. Lägg i nötterna och blanda om.
    • Bred nötblandningen på en bakplåtsklädd plåt och forma till en fyrkant. Ställ kallt.
    • Smält chokladen i vattenbad och bred den på nötblandningen. Låt stelna i kylen i ca en timme och skär sedan kakan i 20 jämnstora fyrkanter.
    • Förvara i kylen eller frys in resterna.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost
  • Torsdag frukost 214 Kcal

    Apelsinmüsli med kardemumma

    En god müsli med smak av apelsin och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 st apelsin
    • 2 dl mandel
    • 5 dl boveteflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 3 msk rapsolja
    • 1 msk honung
    • 10 st torkade dadlar
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Riv skalet från en apelsin och hacka mandeln grovt.
    • Blanda boveteflingor, frön och kardemumma på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper på och fördela mandel och apelsinskal på plåten.
    • Dela apelsinerna och pressa ut saften i en skål.
    • Blanda i rapsolja och häll blandningen över müslin.
    • Arbeta in vätskan med händerna och ringla över lite honung.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och rör om med jämna mellanrum så att müslin inte bränns.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Hacka dadlar och blanda ner med russin.
    • Förvara i en tät burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 st apelsin
    • 2 dl mandel
    • 5 dl boveteflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 3 msk rapsolja
    • 1 msk honung
    • 10 st torkade dadlar
    • 1 dl russin

    Torsdag lunch 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Torsdag middag 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag dessert 476 Kcal

    Kladdkaka

    Baka och njut av en god kladdkaka och servera den med vispgrädde och färska jordgubbar, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
    • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
    • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform  med avtagbar kant.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Låt svalna och skär upp i bitar.
    • Servera med vispad grädde och jordgubbar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 dl vispad grädde
    • 12 st färsk jordgubbe
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 793 Kcal

    Moules marinere

    Lyxa till i helgen och köp hem musslor med skal och bjud dina nära och kära på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 793 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 kg färska musslor
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl torrt vin
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1.5 dl persilja
    • 1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj musslorna väl.
    • Skala och hacka löken eller strimla purjon.
    • Skala och skär morötter i slantar.
    • Hetta upp en stor kastrull med smör och bryn lök och morötter i någon minut.
    • Tillsätt vin och vatten, grädde, persilja och peppar.
    • Låt koka upp och lägg i musslorna.
    • Lägg på locket och koka musslorna tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter.
    • Skaka på grytan ett par gånger.
    • Servera musslorna med sitt spad direkt i varma djupa tallrikar.
    • Musslorna petas ur skalen med hjälp av en skalhalva – inga bestick behövs!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 kg färska musslor
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl torrt vin
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1.5 dl persilja
    • 1 tsk svartpeppar
  • Lördag frukost 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Lördag lunch 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Lördag middag 556 Kcal

    Grillad laxsida med räk- och pepparotssås

    Krämig laxrätt med en sås gjord av räkor och pepparrot.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    Räk och pepparrotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
    • 3 st dillkvistar
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 10 g ishavsrom

    Gör så här

    • Pensla laxen med olja.
    • Lägg laxsidan på grillen med framsidan nedåt.
    • Skiva citronen och lägg runt om.
    • Grilla ca 5 minuter.
    • Vänd laxsidan försiktigt så att skinnet är mot gallret.
    • Och lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Sätt på ett lock på grillen och låt grilla i ytterligare ca 15 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20-25 min.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen och ev extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    Räk och pepparrotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
    • 3 st dillkvistar
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 10 g ishavsrom

    Lördag dessert 397 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Söndag lunch 556 Kcal

    Grillad laxsida med räk- och pepparotssås

    Krämig laxrätt med en sås gjord av räkor och pepparrot.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    Räk och pepparrotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
    • 3 st dillkvistar
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 10 g ishavsrom

    Gör så här

    • Pensla laxen med olja.
    • Lägg laxsidan på grillen med framsidan nedåt.
    • Skiva citronen och lägg runt om.
    • Grilla ca 5 minuter.
    • Vänd laxsidan försiktigt så att skinnet är mot gallret.
    • Och lyft bort citronen och lägg på ett fat.
    • Sätt på ett lock på grillen och låt grilla i ytterligare ca 15 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20-25 min.
    • Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.
    • Lägg på citronskivorna och dekorera med dillkvistar.
    • Toppa med räk- och pepparrotscrémen och ev extra räkor och ishavsrom.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    Räk och pepparrotscréme
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 80 g ishavsrom
    • 2 msk kaviar
    • 100 gram räkor i lag
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
    • 3 st dillkvistar
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 10 g ishavsrom

    Söndag middag 762 Kcal

    Lammburgare med rödbetor och fetaost

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - hemmagjorda lammburgare med Oopsies bröd och massa annat gott på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 762 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöken och rödlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner färs, örter, salt och svartpeppar.
    • Hacka rosmarin och soltorkade tomater och blanda ner i färsen.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Servera med Oopsies, sallad, rödlök, skivade rödbetor, fetaost, ajvar och cornichons.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd
Torrvaror
  • 11 dl kaffe
  • 7.5 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 dl sukrin melis
  • 2 dl kakao
  • 6 dl mandelmjöl
  • 5 msk mandel
  • 100 g osötat jordnötssmör
  • 1 dl torrostade jordnötter
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
  • 3 dl quinoa
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk rapsolja
  • 10 st torkade dadlar
  • 1 dl russin
  • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 50 g pistagenötter
Mejeri
  • 402 tsk smör
  • 4 dl vispad grädde
  • 1 dl mandelmjölk
  • 150 g minimozzarella
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk gräddfil
  • 0.5 dl havremjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g fetaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g torskrygg
  • 300 g laxfilé
  • 100 g kräftstjärtar
  • 11 st ägg
  • 250 g kycklingfärs
  • 600 g fläskfile
  • 300 g nötfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 600 g laxsida färsk
  • 2 msk kaviar
  • 100 gram räkor i lag
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 20 g rökt kalkon
  • 250 g lammfärs
Frukt/grönt
  • 2 st stor tomat
  • 4 st rödlök
  • 3 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 1.1 cm gurka
  • 1.25 st citron
  • 2 dl rucola
  • 24 st färsk jordgubbe
  • 0.3 st vattenmelon
  • 2 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st avokado
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 st mini squash
  • 4 st savojkål
  • 2 st apelsin
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st äpple
  • basilika
  • 4 dl vitkål
  • 5 st salladsblad
  • 1 st citronklyfta
  • 1 kruka krispsallad
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 1 st cocktailtomat
  • 1 st kokta rödbetor
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk färsk basilika
  • 2 msk balsamico
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 krm salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk grön pesto
  • färsk persilja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 dl persilja
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk pepparrot
  • 2 msk dill
  • 3 st dillkvistar
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk ajvar relish
Övrigt
  • 3 msk Aioli
  • 250 g mörk choklad
  • 5 dl boveteflingor
  • 1 msk honung
  • 2 msk majonnäs
  • 1 kg färska musslor
  • 2 dl torrt vin
  • 90 g ishavsrom
  • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
  • 50 g soltorkade tomater
  • 5 st cornichongurkor
  • 4 styck oopsis bröd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!