Tillbaka till menyerna

Vecka 4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 572 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 281 Kcal

      Vinbärs- och kesellamuffins

  • Tisdag - 385 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert - 90 Kcal

      Fruktsallad

  • Onsdag - 2077 Kcal

    • Frukost - 416 Kcal

      Havregröt med blåbär och pekannötter

    • Lunch - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 821 Kcal

      Mandelpaj med grädde och frukt

  • Torsdag - 873 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Mellanmål

    • Dessert - 464 Kcal

      Glutenfri hallon- och rabarberpaj

  • Fredag - 1710 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch

    • Middag - 685 Kcal

      Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    • Mellanmål

    • Dessert - 711 Kcal

      Tårta med citron och maräng

  • Lördag - 1957 Kcal

    • Frukost - 648 Kcal

      Lyxfrukost

    • Lunch

    • Middag - 919 Kcal

      Räktacos med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert - 391 Kcal

      Chokladmousse med bär och frukt

  • Söndag - 1049 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert - 430 Kcal

      Moccakaka

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.1 gram

Fett: 81.1 gram

Protein: 52.8 gram

Energi: 1231.9 kcal

  • Måndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Måndag dessert 281 Kcal

    Vinbärs- och kesellamuffins

    Fräscha bärmuffins som är perfekta att ha med sig på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 100 g smör
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 burk kesella vanilj
    • 2 klase vinbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, stevia strö, mandelmjöl och kesella i en bunke.
    • Smält smöret och blanda ner.
    • Fördela smeten i formar och ställ i en muffinsplåt.
    • Lägg på färska vinbärsklasar och sätt in i ugnen i ca 25 minuter. De ska vara lite lösa i degen – Mums!

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 100 g smör
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 burk kesella vanilj
    • 2 klase vinbär
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Tisdag dessert 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Onsdag frukost 416 Kcal

    Havregröt med blåbär och pekannötter

    En mättande frukost som passar utmärkt med olika frysta bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havre, vatten, mjölk och salt i en kastrull.
    • Sänk värmen och sjud i 6-7 minuter.
    • Blanda ner blåbär och lägg upp i en skål.
    • Strö över nötter och servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
    • 1.5 dl vatten
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 20 gram pekannötter
    Tillbehör
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Onsdag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Onsdag dessert 821 Kcal

    Mandelpaj med grädde och frukt

    Frukt och mandelpaj med en klick grädde till. Går bra att byta ut frukten om så önskas.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 73 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 821 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 50 g smör
    • 1 st ägg
    Tillbehör
    • 1 dl grädde
    • 1 st apelsin
    • 6 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 C.
    • Blanda mandelmjöl, sukrin, smör och ägg i en skål.
    • Tryck ner smeten  i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Skär skalet av apelsinerna och dela i klyftor.
    • Skär jordgubbarna i bitar.
    • Vispa grädden och lägg på pajen.
    • Toppa med apelsinklyftor och jordgubbsbitar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 50 g smör
    • 1 st ägg
    Tillbehör
    • 1 dl grädde
    • 1 st apelsin
    • 6 st färsk jordgubbe
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Torsdag dessert 464 Kcal

    Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajskalet i en pajform. Häll på frusna hallon.
    • Skala rabarber och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rabarber tillsammans med sukrin gold i några minuter. Häll rabarber över hallonen.
    • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål och smula över pajen.
    • Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag middag 685 Kcal

    Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    En riktigt lyxmåltid som består av biffar med rostad sötpotatis och en krämig örtaioli till. Du kan även toppa biffen med en klick örtsmör om så önskas! Bjud över dina nära och kära i helgen och avnjut en trevlig middag tillsammans.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skiva sötpotatis och lägg på en plåt.
    • Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 2 biffar.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera biffarna med en klick örtsmör (ej nödvändigt), rostad sötpotatis och örtaioli samt lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Fredag dessert 711 Kcal

    Tårta med citron och maräng

    En härlig gul tårta med citronsmak och toppad med maräng på, en utmärkt dessert inför ett härligt firande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 711 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskalet
    • 100 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1.5 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk vatten
    • 1 st ägg
    Citronfyllning
    • 125 g smör
    • 8 msk citronsaft
    • 1 st citron
    • 3 st ägg
    • 0.5 dl agavesirap
    Marängtopping
    • 2 st äggvitor
    • 1 dl agavesirap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tärna smöret och lägg i en bunke.
    • Blanda ner alla ingredienser till pajskalet och forma till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant (24 cm) och ställ in i frysen 15 minuter.
    • Förgrädda pajen i 15 minuter.
    • Gör under tiden fyllningen genom att smälta smör i en kastrull.
    • Låt svalna och blanda ner alla andra ingredienser.
    • Vispa till en jämn smet.
    • Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
    • Häll ner citronfyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Låt svalna.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Häll ner agavesirapen och vispa ytterligare en stund.
    • Lägg ner marängen i en spritspåse och klicka ut toppar på citrontårtan.
    • Använd en brännare så att marängen får en gyllenbrun färg eller ställ in 2 minuter på grill i ugnen.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskalet
    • 100 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1.5 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk vatten
    • 1 st ägg
    Citronfyllning
    • 125 g smör
    • 8 msk citronsaft
    • 1 st citron
    • 3 st ägg
    • 0.5 dl agavesirap
    Marängtopping
    • 2 st äggvitor
    • 1 dl agavesirap
  • Lördag frukost 648 Kcal

    Lyxfrukost

    Ett fat med lite av allt - sallad, brieost, jordgubbar och lite nötter. Lyxa till din helgfrukost med detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat och lägg upp olika sorters skinka och en bit brie över.
    • Garnera med några jordgubbar, paranötter och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag middag 919 Kcal

    Räktacos med guacamole

    Lyxa till tacosen med räkor och ananas i - servera tillsammans med guacamole!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 0.25 st ananas
    • 200 g svarta bönor
    • 50 g sojabönor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st tacoskal
    • 0.5 dl majs
    • 3 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 st limeskiva
    • 100 g färsk ananas
    Guacamole - 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananasen i små bitar.
    • Skölj de svarta bönorna och blanda med ananas och sojabönor.
    • Tillsätt koriander, lime, honung, salt och peppar.
    • Fördela salladen i tacoskal.
    • Lägg på räkor, majs, gräddfil, koriander, limeklyftor och ananas.
    • Servera med guacamole.

     

    Guacamole:

    • Skala och mosa avokado och blanda med alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 0.25 st ananas
    • 200 g svarta bönor
    • 50 g sojabönor
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st tacoskal
    • 0.5 dl majs
    • 3 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 st limeskiva
    • 100 g färsk ananas
    Guacamole - 4 portioner
    • 2 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk cayennepeppar

    Lördag dessert 391 Kcal

    Chokladmousse med bär och frukt

    Snabb och enkel chokladmousse som serveras med grädde och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Smält choklad över ett vattenbad.
    • Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor.
    • Vänd ner äggviteskummet och blanda om.
    • Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Lägg på chokladmousse på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Söndag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Söndag dessert 430 Kcal

    Moccakaka

    En riktigt god chokladkaka toppad med kaffesmakande grädde! Mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
    • Smörj formen och bröa med glutenfritt ströbröd.
    • Grädds kakan i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
    • Vispa grädden i en bunke och blanda i sukrin melis.
    • Blanda varmt vatten med kaffepulvet och rör om.
    • Blanda ihop kaffet med grädden.
    • Bred på gräddblandningen på kakan och toppa med hyvlad mörk chokad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad
Frukt/grönt
  • 1 st banan
  • 1 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 2 klase vinbär
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st squash
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 1 st mango
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g cocktailtomater
  • 40 g blandad sallad
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 st apelsin
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 40 g sockerärtor
  • 1 st salladslök
  • 2 st morot
  • 2.5 dl hallon (frysta)
  • 7 st rabarberstänger
  • 1.5 st granatäpple
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g grönsallad
  • 8 msk citronsaft
  • 1 st citron
  • 2 st salladsblad
  • 0.25 st ananas
  • 7 tsk limesaft
  • 2 st limeskiva
  • 100 g färsk ananas
  • 2 st avokado
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st physalis
  • 0.25 st vitkål
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13 st ägg
  • 200 g torskfile
  • 150 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 450 g nötfärs
  • 250 g fläskkarré
  • 2 st äggvitor
  • 200 g handskalade räkor
  • 200 g kycklingfilé
Mejeri
  • 557.83 msk smör
  • 4 msk kesella
  • 1 burk kesella vanilj
  • 2 dl mandelmjölk
  • 75 g mozarella
  • 1.5 dl riven ost
  • 4.08 dl gräddfil
  • 4 dl grädde
  • 4 dl vaniljsås
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk crème fraiche
  • 50 g Brieost
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
Kryddor/smaksättare
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk dill
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 2 krm salt
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 3 kruka färsk koriander
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 msk färsk timjan
Torrvaror
  • 13 dl mandelmjöl
  • 6 dl kaffe
  • 0.75 dl havrekärnor steel cut (Axa)
  • 1.5 dl sukrin melis
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1.9 dl sukrin gold
  • 2 dl havregryn
  • 50 g mandelspån
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 1 tsk olivolja
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl agavesirap
  • 30 g paranötter
  • 200 g svarta bönor
  • 50 g sojabönor
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl majs
  • 50 g pistagenötter
  • 2 msk pofiber
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 0.5 tsk kaffepulver
Övrigt
  • 2 msk saffransaioli
  • 20 gram pekannötter
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 1 msk tacosås
  • 4 st träspett
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 5 msk majonnäs
  • 4 st tacoskal
  • 200 g mörk choklad
  • 100 gram hallon färska
  • 3 dl bär (frysta)
  • 0.5 msk varmt vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!