Tillbaka till menyerna

Vecka 39

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1110 Kcal

    • Frukost - 271 Kcal

      Detoxgröt

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål - 156 Kcal

      Wake Me Up Green Drink

    • Dessert

  • Tisdag - 1110 Kcal

    • Frukost - 271 Kcal

      Detoxgröt

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål - 156 Kcal

      Wake Me Up Green Drink

    • Dessert

  • Onsdag - 482 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Morgonboost

    • Lunch - 82 Kcal

      Snabb kall tomatsoppa

    • Middag - 282 Kcal

      Varm sallad med boursinost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 645 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Morgonboost

    • Lunch - 82 Kcal

      Snabb kall tomatsoppa

    • Middag - 225 Kcal

      Portabellosvamp med spenat och parmesan

    • Mellanmål - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Dessert

  • Fredag - 1031 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag - 698 Kcal

      Kyckling med svampsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 228 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1307 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Middag - 1079 Kcal

      Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.8 gram

Fett: 40.6 gram

Protein: 34.8 gram

Energi: 844.7 kcal

  • Måndag frukost 271 Kcal

    Detoxgröt

    En varm skål med gröt gjord på boveteflingor. Toppa gröten med äpple, kanel och sojamjölk.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Mät upp boveteflingor och vatten i en kastrull.
    • Hacka dadeln och äpplet (spara hälften av äpplet till dekoration) och lägg i kastrullen.
    • Koka upp gröten med kanel och salt i några minuter.
    • Lägg upp gröten i en skål och toppa med resten av äpplet och pudra över lite kanel.
    • Servera med 1 dl sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Måndag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 0 dillkvistar

    Måndag mellanmål 156 Kcal

    Wake Me Up Green Drink

    En ljusgrön drink som mättar bra! Fänkål och persilja är utrensade och verkar avgiftande för din kropp. Ananas gör drinken god och har mycket C-vitaminer som är bra för immunförsvar och städar bort fria radikaler. Ananas innehåller även bra fibrer för matsmältningen och brukar hjälpa mot svullen mage.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gurka
    • 1 st lime
    • 6 msk bladpersilja
    • 600 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär ananas i bitar, skiva fänkålen och gurkan i grövre bitar.
    • Lägg ner detta i en blender.
    • Pressa ner lime och ta av bladen från persiljekvistarna och ha ner i blendern.
    • Häll i vatten och mixa slätt.
    • Servera i glas eller kanna.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gurka
    • 1 st lime
    • 6 msk bladpersilja
    • 600 g vatten
  • Tisdag frukost 271 Kcal

    Detoxgröt

    En varm skål med gröt gjord på boveteflingor. Toppa gröten med äpple, kanel och sojamjölk.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Mät upp boveteflingor och vatten i en kastrull.
    • Hacka dadeln och äpplet (spara hälften av äpplet till dekoration) och lägg i kastrullen.
    • Koka upp gröten med kanel och salt i några minuter.
    • Lägg upp gröten i en skål och toppa med resten av äpplet och pudra över lite kanel.
    • Servera med 1 dl sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Tisdag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 0 dillkvistar

    Tisdag mellanmål 156 Kcal

    Wake Me Up Green Drink

    En ljusgrön drink som mättar bra! Fänkål och persilja är utrensade och verkar avgiftande för din kropp. Ananas gör drinken god och har mycket C-vitaminer som är bra för immunförsvar och städar bort fria radikaler. Ananas innehåller även bra fibrer för matsmältningen och brukar hjälpa mot svullen mage.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gurka
    • 1 st lime
    • 6 msk bladpersilja
    • 600 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär ananas i bitar, skiva fänkålen och gurkan i grövre bitar.
    • Lägg ner detta i en blender.
    • Pressa ner lime och ta av bladen från persiljekvistarna och ha ner i blendern.
    • Häll i vatten och mixa slätt.
    • Servera i glas eller kanna.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gurka
    • 1 st lime
    • 6 msk bladpersilja
    • 600 g vatten
  • Onsdag frukost 118 Kcal

    Morgonboost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 600 g vatten

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.
      Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 600 g vatten

    Onsdag lunch 82 Kcal

    Snabb kall tomatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 82 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    Topping
    • 0.5 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Häll upptomatsoppan i en skål.
    • Skär selleri, gurka och morot i små tärningar och toppa soppan med.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    Topping
    • 0.5 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot

    Onsdag middag 282 Kcal

    Varm sallad med boursinost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 0 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0 oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0 st citron
    • 0.3 kruka timjan

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och zucchini i bitar.
    • Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    • Lägg på salladen.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéea citronen i klyftor och lägg på över salladen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 0 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0 oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0 st citron
    • 0.3 kruka timjan
  • Torsdag frukost 118 Kcal

    Morgonboost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 600 g vatten

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.
      Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 10 g gurkmeja (färsk)
    • 1.5 st citron
    • 5 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 600 g vatten

    Torsdag lunch 82 Kcal

    Snabb kall tomatsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 82 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    Topping
    • 0.5 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Häll upptomatsoppan i en skål.
    • Skär selleri, gurka och morot i små tärningar och toppa soppan med.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    Topping
    • 0.5 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot

    Torsdag middag 225 Kcal

    Portabellosvamp med spenat och parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 100 g spenat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk riven parmesanost
    Tillbehör
    • 1.5 dl babyspenat
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gröp ur svampen något och hacka inkråmet.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek inkråmet, spenat, vitlök och gräslök några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner hälften av osten och lägg blandningen i svampen.
    • Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med spenat och cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 100 g spenat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk riven parmesanost
    Tillbehör
    • 1.5 dl babyspenat
    • 4 st cocktailtomat

    Torsdag mellanmål 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)
  • Fredag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Fredag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    •  Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Fredag middag 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 2 portioner
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.

     

    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 2 portioner
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök
  • Lördag lunch 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skiva skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skiva skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skiva skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skiva skinka
  • Söndag lunch 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skiva skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skiva skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skiva skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skiva skinka

    Söndag middag 1079 Kcal

    Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    En perfekt rätt att laga till helgen eller varför inte lyxa till vardagen lite?! Färsbiffarna går dessutom utmärkt att frysa så passa på att göra några extra att frysa ner till dagar när du har kort om tid och behöver något snabbt och gott att ta fram.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 66 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 0
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 0
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra biffarna genom att skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
    • Lägg i en skål och blanda ner persilja, örtagårdskrydda, salt, peppar, ströbröd och vatten.
    • Låt stå och svälla några minuter.
    • Blanda ner ajvar, ägg och färs och forma till 8 biffar.
    • Sen är det dags för de rostade grönsakerna.
    • Skala och skiva rotfrukterna och rödlöken.
    • Häll lite av spadet från fetaosten i en stekpanna och lägg ner rotfrukter, lök och vitlök.
    • Låt steka några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och en buljongtärning.
    • Häll på vatten och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 12 minuter men rör gärna om då och då.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Nu är det dags att steka biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera vackert genom att lägga spenatblad på ett serveringsfat och lägg biffarna över.
    • Lägg på rotfrukterna och toppa med fetaost.
    • Strö på rostade pumpafrön och hackad persilja.
    • Servera med pestocrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 0
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 0
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja
Övrigt
  • 0.5 dl bovete
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 dl Gazpacho
  • 30 g havremusli
  • 0.5 msk majonnäs
Torrvaror
  • 1 st torkade dadlar
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 6 olivolja
  • 5 tsk agavesirap
  • pekannötter
  • 1 tsk honung
  • 200 g krossade tomater
  • 0.75 dl ströbröd
  • 5 msk grön pesto
  • 1 dl pumpafrön
Frukt/grönt
  • 1.75 st äpple
  • 2.5 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 6 st morot
  • 9 tsk ingefära
  • 4 st palsternacka
  • 225 g sockerärtor
  • 2.5 dl purjolök
  • 2 msk dill
  • 0.5 st ananas
  • 1 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 1 st lime
  • 10 g gurkmeja (färsk)
  • 1.5 st citron
  • 0.5 st selleristjälk
  • 0.5 st broccolistånd
  • 125 g sparris
  • 125 g haricots verts
  • 0.25 st zucchini
  • 1 st salladslök
  • 230 g spenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.3 kruka timjan
  • 2 st portabellosvamp
  • 1.5 dl babyspenat
  • 4 st cocktailtomat
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 1 st hallon
  • 4 st rödlök
  • 1 st squash
  • 200 g champinjon
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 100.5 g cocktailtomater
  • färsk basilika
  • 250 g trattkantareller
  • 2 st polkabetor
  • 50 g broccoli
  • 2 st salladsblad
  • 7 msk persilja
  • 200 g bladspenat
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st kanelstång
  • dillkvistar
  • 6 msk bladpersilja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • oregano
  • 2.5 msk gräslök
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 5 msk ajvar relish
  • 1 st hönsbuljongtärning
Mejeri
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 60 g Boursin färskost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 30 g fetaost
  • 8.5 g smör
  • 6 dl grädde
  • 1 msk gräddfil
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 2 dl crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 skiva skinka
  • 1 st ägg
  • 600 g blandfärs
  • 4 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!