Tillbaka till menyerna

Vecka 39 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 870 Kcal

  • Tisdag - 119 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

      119 kcal

      Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1001 Kcal

  • Torsdag - 650 Kcal

  • Fredag - 531 Kcal

    • Frukost

    • Köttbullar i gräddig tomatsås

      531 kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 17.6 gram

Fett: 50.9 gram

Protein: 31.1 gram

Energi: 634 kcal

  • Måndag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Måndag middag 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika
  • Tisdag middag 119 Kcal

    Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    Frys in en portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar.
    • Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut.
    • Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    •  Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Gör gremolatan genom att finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser.
    • Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost
  • Onsdag lunch 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Onsdag middag 425 Kcal

    Stekt lax med grillad kål och rom

    En trevlig enkel laxmåltid med grillad kål, créme fraîche och  röd rom!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk röd rom
    • 2 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först kålen på bägge sidor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Salta och peppra laxen.
    • Häll på lite mer olivolja i stekpannan och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Lägg laxen på den stekta vitkålen och toppa med créme fraiche, rödlök och rom.
    • Dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk röd rom
    • 2 st dillkvistar
    • 0.25 st citron
  • Torsdag lunch 119 Kcal

    Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    Frys in en portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar.
    • Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut.
    • Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    •  Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Gör gremolatan genom att finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser.
    • Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Torsdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Fredag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
Torrvaror
  • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 3 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
Mejeri
  • 4 tsk smör
  • 2 st skiva ost
  • 3.5 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk crème fraiche
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 skivor skinka
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 150 g laxfilé
  • 250 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1.5 st gul lök
  • 1 dl blandsallad
  • 5 cm gurka
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl vitkål
  • 2 msk rödlök
  • 0.25 st citron
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk persilja
  • 2 st dillkvistar
Övrigt
  • 80 g rå blomkål
  • 250 g grillad paprika
  • 1 msk röd rom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!