Tillbaka till menyerna

Vecka 37 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1601 Kcal

  • Tisdag - 537 Kcal

  • Onsdag - 1158 Kcal

  • Torsdag - 287 Kcal

    • Frukost

    • Kålrotssoppa med chorizo

      287 kcal

      Kålrotssoppa med chorizo

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.4 gram

Fett: 56.7 gram

Protein: 53.1 gram

Energi: 895.9 kcal

  • Måndag lunch 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Måndag middag 868 Kcal

    Kycklingschnitzel med basilikacréme

    En nyttigare och glutenfri variant av kycklingschnitzel som serveras med en rödbetssallad och basilikacréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 868 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Gör först basilikacrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör rödbetssallad genom att skär rödbetor i kuber.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, balsamico och kryddor. Strö på fetaost och stick ner salladsblad vid kanterna.
    • Lägg kyckling i en skål. Skala och pressa ner vitlök och krydda med salt och peppar. Pressa citronsaft över.
    • Toppa kycklingskivorna i uppvispat ägg och panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn den panerade kycklingen ca: 3 minuter på sida.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt och ringla lite honung över.
    • Lägg upp på ett fat och strö på cashewnötter och lägg på basilika och citronklyftor.
    • Servera med rödbetssallad och basilikacréme.

     

    .

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad
  • Tisdag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Tisdag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Onsdag lunch 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Onsdag middag 425 Kcal

    Stekt lax med grillad kål och rom

    En trevlig enkel laxmåltid med grillad kål, créme fraîche och  röd rom!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk röd rom
    • 2 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först kålen på bägge sidor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Salta och peppra laxen.
    • Häll på lite mer olivolja i stekpannan och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Lägg laxen på den stekta vitkålen och toppa med créme fraiche, rödlök och rom.
    • Dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk röd rom
    • 2 st dillkvistar
    • 0.25 st citron
  • Torsdag lunch 287 Kcal

    Kålrotssoppa med chorizo

    En varm god kålrotsspoppa toppad med chorizo bitar och salladslök på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Skala och skär kålroten i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och kålrot några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka ca 20 minuter eller tills kålroten är mjuk.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller en matberedare.
    • Tillsätt grädde och gurkmeja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla korven och stek några minuter i en stekpanna.
    • Strö över korv på soppan tillsammans med salladslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kålrot
    • 5 dl vatten
    • 1 dl kycklingbuljong
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk gurkmeja
    Topping för 2 portioner
    • 100 g chorizo
    • 0.25 dl salladslök
Frukt/grönt
  • 2 st zucchini
  • 2.5 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 2 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 1 st citron
  • 2 st kokta rödbetor
  • 4 st salladsblad
  • 250 g kålrot
  • 0.25 dl salladslök
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 1 dl vitkål
  • 1 msk rödlök
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 0.5 tsk flytande honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 750 g nötfärs
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 100 g chorizo
  • 150 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk ajvar relish
  • 3 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 st dillkvistar
Mejeri
  • 200 g mozzarella
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk smör
  • 100 g fetaost
  • 2 msk grädde
  • 0.3 dl gräddfil
Övrigt
  • 1 msk röd rom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!