Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva zucchini i skivor på längden.
- Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
- Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
- Tillsätt färsen och bryn några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
- Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
- Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
- Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
- Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
- Servera med en grönsallad.
- Frys in resterna och ta fram vid behov.