Tillbaka till menyerna

Vecka 35

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1412 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 926 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål - 194 Kcal

      Frörutor med hasselnötter

    • Dessert

  • Tisdag - 1500 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Dessert

  • Onsdag - 1023 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 540 Kcal

      Skaldjurssallad med avokado och romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1416 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch - 631 Kcal

      Kålpudding med keso

    • Middag - 540 Kcal

      Skaldjurssallad med avokado och romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 245 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Keso med Ketomüsli och granatäpple

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 516 Kcal

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62 gram

Fett: 59.6 gram

Protein: 43.8 gram

Energi: 1018.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Måndag middag 926 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 926 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Måndag mellanmål 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter
  • Tisdag frukost 280 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Tisdag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Tisdag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Tisdag mellanmål 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Onsdag middag 540 Kcal

    Skaldjurssallad med avokado och romsås

    En somrig sallad med skaldjur, avokado och romsås. Går utmärkt att byta ut sockerärtorna till sugarsnaps och även stenbitsromen till ishavrom om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 5 dl kokt quinoa
    • 10 st sockerärter
    • 1 st rödlök
    • 1 kruka krispsallad
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 msk färsk dill
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st avokado
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 st kokt ägg
    Romsås
    • 2 dl gräddfil
    • 5 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet.
    • Strimla sockerärterna på längden.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med den kokta quinoan. 
    • Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.
    • Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över. 
    • Skala avokadon, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
    • Fördela räkor och kräftstjärtarna över salladen och garnera med dill, de hårdkokta äggen och avokado. 
    • Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 5 dl kokt quinoa
    • 10 st sockerärter
    • 1 st rödlök
    • 1 kruka krispsallad
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 msk färsk dill
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st avokado
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 st kokt ägg
    Romsås
    • 2 dl gräddfil
    • 5 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Torsdag lunch 631 Kcal

    Kålpudding med keso

    En härlig husmanskosträtt som går snabbt att tillaga och perfekt även som matlåda. Denna kålpudding serveras med rårörda lingon och en sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på vitkål och skär kålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen i några minuter.
    • Tillsätt sirap, salt och peppar och låt steka gyllenbrunt.
    • Lägg hälften av kålen i en ugnsfast form.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och blanda ner med ägg, soja, keso, sirap, salt och peppar.
    • Fördela färsen över kålen och lägg resten av kålen över.
    • Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med rårörda lingon och sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Torsdag middag 540 Kcal

    Skaldjurssallad med avokado och romsås

    En somrig sallad med skaldjur, avokado och romsås. Går utmärkt att byta ut sockerärtorna till sugarsnaps och även stenbitsromen till ishavrom om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 5 dl kokt quinoa
    • 10 st sockerärter
    • 1 st rödlök
    • 1 kruka krispsallad
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 msk färsk dill
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st avokado
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 st kokt ägg
    Romsås
    • 2 dl gräddfil
    • 5 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet.
    • Strimla sockerärterna på längden.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med den kokta quinoan. 
    • Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.
    • Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över. 
    • Skala avokadon, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
    • Fördela räkor och kräftstjärtarna över salladen och garnera med dill, de hårdkokta äggen och avokado. 
    • Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 5 dl kokt quinoa
    • 10 st sockerärter
    • 1 st rödlök
    • 1 kruka krispsallad
    • 1 dl gröna ärtor
    • 5 msk färsk dill
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk äppelcidervinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 2 st avokado
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 st kokt ägg
    Romsås
    • 2 dl gräddfil
    • 5 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar
  • Fredag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli
  • Lördag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 msk bakpulver
  • 1.5 dl vita sesamfrön
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 7 msk olivolja
  • 2 dl majs
  • 10 dl kokt quinoa
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl kokosflingor
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 5 tsk ingefära
  • 0.75 st gurka
  • 4.5 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 5 g sockerärtor
  • 3.25 st rödlök
  • 0.5 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 1.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 1.5 st gul paprika
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st kålrot
  • 265 g färsk grönkål
  • 3 msk citronsaft
  • 1 st granatäpple
  • 2 st citronskiva
  • 2 st färska fikon
  • 1 st blodapelsin
  • 6 dl blandsallad
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 50 g cocktailtomater
  • 20 st sockerärter
  • 2 kruka krispsallad
  • 2 dl gröna ärtor
  • 0.75 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 tsk brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 10 msk färsk dill
  • 2 tsk japansk soja
Mejeri
  • 50 g halloumiost
  • 1 msk crème fraiche
  • 0.5 msk kesella
  • 1.5 dl havrekli
  • 56 g smör
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 125 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 4 dl gräddfil
  • 2 dl keso, 4%
  • 125 g keso
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g salmalax
  • 5.5 st ägg
  • 200 g kycklingfilé
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 4 dl handskalade räkor i lag
  • 4 dl kräftstjärtar i lag
  • 4 st kokt ägg
  • 10 msk stenbitsrom
  • 300 g blandfärs
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk grov senap
  • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 0.5 kg vitkål
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 0.5 dl rårörda lingon
  • 0.5 msk hampafrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!