Tillbaka till menyerna

Vecka 35 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1457 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 444 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Middag - 426 Kcal

      Laxomelett med brysselkål

    • Mellanmål - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Dessert

  • Tisdag - 933 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Middag - 737 Kcal

      Dubbelburgare á la greque

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1854 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 444 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Middag - 823 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Mellanmål - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Dessert

  • Torsdag - 763 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 196 Kcal

      Grön ärtsoppa med potatis

    • Middag - 567 Kcal

      Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1395 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Lunch

    • Middag - 802 Kcal

      Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    • Mellanmål - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 89.7 gram

Fett: 74.1 gram

Protein: 57.7 gram

Energi: 1280.7 kcal

  • Måndag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Måndag lunch 444 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1.5 st rödbetor
    • 1 msk purjolök
    • 40 g fetaost
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk havremjöl
    • 0 tsk salt
    • 0.15 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    Äpplesallad
    • 0.25 st äpple
    • 0.25 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 msk persilja
    • 1 msk citronsaft
    • 10 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    •  Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    •  Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1.5 st rödbetor
    • 1 msk purjolök
    • 40 g fetaost
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk havremjöl
    • 0 tsk salt
    • 0.15 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    Äpplesallad
    • 0.25 st äpple
    • 0.25 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 msk persilja
    • 1 msk citronsaft
    • 10 g valnötter

    Måndag middag 426 Kcal

    Laxomelett med brysselkål

    En laxomelett som passar till frukost, lunch eller till middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 426 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 8 st brysselkål
    • 75 g varmrökt lax
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Krydda med lite salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Dela brysselkålen på mitten och fördela brysselkålen över omeletten.
    • Stek omeletten på medelvärme tills den stelnar och lägg upp på tallrik.
    • Fördela lax på omeletten och strö över tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 8 st brysselkål
    • 75 g varmrökt lax
    • 1 msk torkade tranbär

    Måndag mellanmål 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
  • Tisdag lunch 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 737 Kcal

    Dubbelburgare á la greque

    Två skivor burgare på salladsblad och toppa med bland annat avokado, pinjenötter och fetaost. En riktigt trevlig och fräsch lunch att äta ute i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 737 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och skiva rödlöken och stek den tills den får färg.
    • Fördela salladen på en tallrik.
    • Skär avokadon och fördela den på salladen tillsammans med oliver.
    • Dela tomater och rosta pinjenötter.
    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. 
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg en hamburgare på salladen och toppa med tomat, feta, pinjenötter och den stekta löken.
    • Lägg en hamburgare över och toppa med samma saker igen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 444 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1.5 st rödbetor
    • 1 msk purjolök
    • 40 g fetaost
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk havremjöl
    • 0 tsk salt
    • 0.15 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    Äpplesallad
    • 0.25 st äpple
    • 0.25 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 msk persilja
    • 1 msk citronsaft
    • 10 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    •  Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    •  Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1.5 st rödbetor
    • 1 msk purjolök
    • 40 g fetaost
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk havremjöl
    • 0 tsk salt
    • 0.15 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    Äpplesallad
    • 0.25 st äpple
    • 0.25 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 msk persilja
    • 1 msk citronsaft
    • 10 g valnötter

    Onsdag middag 823 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Onsdag mellanmål 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
  • Torsdag lunch 196 Kcal

    Grön ärtsoppa med potatis

    En klassisk vardagsrätt med lågt kaloriinnehåll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka potatisen. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några sekunder. Tillsätt frysta ärter, grönsaksfond och hälften av vattnet. Låt koka i 5 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare. Häll tillbaka soppan i kastrullen och pressa ner citronsaft och späd med mer vatten till den konsistens du vill ha.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i en skål och toppa med några ärter, en citronskiva och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g frysta gröna ärter
    • 1 tsk grönsaksfond
    • 6 dl vatten
    • 1 st potatis
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 567 Kcal

    Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    Servera en god glutenfripizza som snacks till en liten festligare tillställning. Denna pizza har en topping bland annat av skinka, champinjoner och mozarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg pizzabottnen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred över tomatsås eller ajvar.
    • Skiva champinjoner och rödlök och lägg över pizzan.
    • Smula över mozzarella och strö på örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en fin färg.
    • Lägg på lufttorkad skinka, salami, tomater, basilikablad och rucolasallad  och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola
  • Fredag frukost 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Fredag middag 802 Kcal

    Tacobiff med guacamole och sötpotatisstrips

    Testa att byta ut den vanliga fredags tacosen till en lyxig tacobiff med sötpotatis och lite guacamole till. Överraska familjen med lite nytt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 60 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 802 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Börja med guacamolen.
    • Dela och gröp ur avokado och lägg i en skål tillsammans med alla ingredienserna.
    • Mixa med en stavmixer till en slät röra.
    • Toppa med finhackad chili.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Skiva och skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och chili flakes.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca: 7 min på medelvärme.
    • Servera hamburgaren med sallad, tomater, lök, guacamole och sötpotatisstrips.
    • Dekorera med limeskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g högrev
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    Sötpotatisstrips
    • 1 st sötpotatis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 nypa chiliflakes
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk crème fraiche
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st lime

    Fredag mellanmål 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
Frukt/grönt
  • 2 st apelsin
  • 2.5 st morot
  • 1.5 st äpple
  • 0.5 tsk ingefära
  • 10 g gurkmeja (färsk)
  • 3 st rödbetor
  • 7 msk purjolök
  • 0.5 st squash
  • 2 msk citronsaft
  • 8 st brysselkål
  • 2 st grapefrukt
  • 3 klyfta vitlök
  • 300 g frysta gröna ärter
  • 1 st potatis
  • 1.5 st citron
  • 1.25 st rödlök
  • 4 st salladsblad
  • 1.5 st avokado
  • 125 g cocktailtomater
  • 0.75 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 0.25 st gurka
  • 1 tsk citronzest
  • 100 g ärtskott
  • 4 st blomkålsstånd
  • 4 st färska champinjoner
  • 9 st cocktailtomat
  • 1 dl rucola
  • 1.5 st lime
  • 1 st sötpotatis
Övrigt
  • 8 st isbitar
  • 3 msk majonnäs
  • 5 st gröna oliver
  • 4 st träspett
  • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
Mejeri
  • 180 g fetaost
  • 27 tsk smör
  • 7.5 dl crème fraiche
  • 125 g mozarella
  • 3 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10.5 st ägg
  • 75 g varmrökt lax
  • 200 g hamburgare
  • 250 g fläskkarré
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 250 g högrev
Torrvaror
  • 4 msk havremjöl
  • 4.5 tsk olivolja
  • 20 g valnötter
  • 1 msk torkade tranbär
  • 0.5 msk pinjenötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl vita sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk salt
  • 2.3 msk persilja
  • 1 tsk grönsaksfond
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st basilikakvist
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 nypa chiliflakes

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!