Tillbaka till menyerna

Vecka 33

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1627 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 752 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Middag - 868 Kcal

      Kycklingschnitzel med basilikacréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 417 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 411 Kcal

      Ugnsbakad lax med örter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.1 gram

Fett: 57.6 gram

Protein: 58.1 gram

Energi: 1021.8 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 752 Kcal

    Asian Pokébowl

    En riktigt trevlig bowl med massa härligheter i, bland annat laxfilé, mango, avokado och granatäpple. Den har även en god marinad i och rostade hackade cashewnötter på som topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 752 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st mango
    • 0.2 st gurka
    • 1 st avokado
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 150 g sjögräsnudlar
    Marinad
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ljus soja
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 250 g laxfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk koriander
    Rostade cashewnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Skär mango, gurka och avokado i mindre bitar.
    • Spara lite mango och avokado för att skiva upp som dekoration.
    • Hacka chili och strimla salladslök.
    • Blanda ihop marinaden i en skål och lägg ner alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Blanda om och fördela i två skålar.
    • Skiva laxen i tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och halstra laxen hastigt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva upp avokado, mango och rödlök och fördela i skålarna.
    • Lägg på laxen och toppa med granatäpplekärnor och färsk koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Tillsätt honung, ingefära, limezest och salt.
    • Rör om och lägg upp i skålarna.
    • Dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st mango
    • 0.2 st gurka
    • 1 st avokado
    • 0.5 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 150 g sjögräsnudlar
    Marinad
    • 1 tsk riven ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ljus soja
    • 2 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 250 g laxfilé
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk koriander
    Rostade cashewnötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt

    Måndag middag 868 Kcal

    Kycklingschnitzel med basilikacréme

    En nyttigare och glutenfri variant av kycklingschnitzel som serveras med en rödbetssallad och basilikacréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 868 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Gör först basilikacrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör rödbetssallad genom att skär rödbetor i kuber.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, balsamico och kryddor. Strö på fetaost och stick ner salladsblad vid kanterna.
    • Lägg kyckling i en skål. Skala och pressa ner vitlök och krydda med salt och peppar. Pressa citronsaft över.
    • Toppa kycklingskivorna i uppvispat ägg och panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn den panerade kycklingen ca: 3 minuter på sida.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt och ringla lite honung över.
    • Lägg upp på ett fat och strö på cashewnötter och lägg på basilika och citronklyftor.
    • Servera med rödbetssallad och basilikacréme.

     

    .

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag middag 411 Kcal

    Ugnsbakad lax med örter

    En trevlig snabblagad laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form.
    • Bred på Philadelphia och krydda med salt och peppar.
    • Ställ in laxen i ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär sparrisen i mindre bitar, hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Skär spetskål, sockerärtor och purjolök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek någon minut.
    • Toppa med hackade färska örter.
    • Lägg upp lax och grönsaker på en tallrik.
    • Skiva rädisor och lägg på tallriken tillsammans med granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 1.5 dl cashewnötter
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 2 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 1 st mango
  • 0.2 st gurka
  • 1 st avokado
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st salladslök
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk limesaft
  • 0.5 st rödlök
  • 0.75 st granatäpple
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 0.75 st citron
  • 2 st kokta rödbetor
  • 4 st salladsblad
  • 25 g sparris
  • 25 g sockerärtor
  • 0.5 st purjolök
  • 5 st rädisor
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ljus soja
  • 1 msk koriander
  • 1 krm salt
  • basilikablad
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk gräslök
  • 4 tsk dill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
Mejeri
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • 50 g philadelphia gräslök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!