Tillbaka till menyerna

vecka 32

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1195 Kcal

  • Tisdag - 1153 Kcal

  • Onsdag - 728 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65 gram

Fett: 54.1 gram

Protein: 71.2 gram

Energi: 1025.3 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 481 Kcal

    Smörrebröd - Kallrökt lax med äggröra

    Gott rågbröd tillsammans med en krämig äggröra och kallrökt lax. Toppa smörrebrödet med dillkvist och svartpeppar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 st salladsblad
    • 1 msk majonnäs
    • 8 skiva kallrökt lax
    Äggröra
    • 8 st ägg
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Skär av kanterna på brödet.
    • Bred på majonnäs på brödskivan.
    • Dekorera med sallad.
    • Lägg på 2 skivor kallrökt lax på varje smörrebröd.
    • Vispa ihop äggen med salt, peppar och grädde.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Rör om med en trägaffel 1-2 minuter.
    • Fördela äggröran på smörrebröden och dekorera med dillkvistar och lite svartpeppar.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
    • 4 st salladsblad
    • 1 msk majonnäs
    • 8 skiva kallrökt lax
    Äggröra
    • 8 st ägg
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 1 tsk svartpeppar

    Måndag middag 706 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 706 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 706 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 706 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Tisdag middag 439 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan
  • Onsdag lunch 439 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Onsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
Frukt/grönt
  • 6 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 tsk riven ingefära
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 st rödbetor
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st citron
  • 100 g rucola
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st äpple
Övrigt
  • 4 skiva Danskt rågbröd (pågen)
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 2 msk saffransaioli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 skiva kallrökt lax
  • 8.5 st ägg
  • 300 g fryst älgfärs
  • 200 g torskfile
Mejeri
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 6.5 msk smör
  • 0.5 dl mjölk
Kryddor/smaksättare
  • 2 st dillkvistar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 1.5 kvist färsk rosmarin
  • 0.5 msk dill
Torrvaror
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 3 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.