Tillbaka till menyerna

Vecka 32

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1292 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Dessert

  • Tisdag - 745 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1709 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Mellanmål - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Dessert - 98 Kcal

      Fröknäcke med fikon

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.6 gram

Fett: 73.7 gram

Protein: 64.1 gram

Energi: 1248.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Måndag mellanmål 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Onsdag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Onsdag middag 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Onsdag mellanmål 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Onsdag dessert 98 Kcal

    Fröknäcke med fikon

    Baka fröknäcke och förvara i en burk. Fröknäcke är ett utmärkt mellanmål/frukost och servera med färskost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 98 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk brödkryddor
    • 2 st torkade fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Koka vattnet och hacka fikon.
    • Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på två bakplåtsklädda plåtar.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och dra ut degen så knäckebrödet blir tunt.
    • Sätt in i ugnen i ca: 1 timme. Skiva eller bryt knäckebrödet i bitar.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 2 dl vita sesamfrön
    • 1 dl linfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 dl majsmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl rapsolja
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk brödkryddor
    • 2 st torkade fikon
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1.5 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 4 msk olivolja
  • 200 g bönpasta
  • 0.5 dl valnötter
  • 1.5 tsk honung
  • 100 g ramennudlar
  • 2 msk jordnötter
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 st torkade fikon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 125 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 13.34 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtkrydda
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 tsk torkade örter
  • persilja
  • 1 tsk curry mango krydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk brödkryddor
Frukt/grönt
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 0.5 st mango
  • 3 st gul lök
  • 2 st gul paprika
  • 2 st blodapelsin
  • 1 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 1 st salladslök
  • 1 st morot
  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 100 g sockerärtor
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl grädde
  • 75 g halloumi
Övrigt
  • 1 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 4 msk rostad lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!