Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blötlägg träspetten i 10 minuter.
- Skär kyckling i avlånga bitar.
- Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
- Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
- Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
- Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Mixa slätt i en matbredare.
- Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
- Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
- Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
- Toppa med limeklyftor och jordnötter.