Tillbaka till menyerna

Vecka 32 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 770 Kcal

    • Frukost - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Lunch - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Middag - 250 Kcal

      Quinoasallad och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 520 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Quinoasallad och äpple

    • Middag - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 982 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag - 452 Kcal

      Spenattortilla

    • Mellanmål - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Dessert

  • Torsdag - 1076 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 452 Kcal

      Spenattortilla

    • Middag - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Mellanmål - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Dessert

  • Fredag - 614 Kcal

    • Frukost - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Lunch - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65 gram

Fett: 38.2 gram

Protein: 48.4 gram

Energi: 792.4 kcal

  • Måndag frukost 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Måndag lunch 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Måndag middag 250 Kcal

    Quinoasallad och äpple

    En god quinoasallad med äpple som passar perfekt att servera under en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, olivolja, finhackad dill,  salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök. Skala och slanta morötter.
    • Skär äpple,  paprika och sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner allt i quinoasalladen och dekorera med salladsblad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad
  • Tisdag lunch 250 Kcal

    Quinoasallad och äpple

    En god quinoasallad med äpple som passar perfekt att servera under en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, olivolja, finhackad dill,  salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök. Skala och slanta morötter.
    • Skär äpple,  paprika och sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner allt i quinoasalladen och dekorera med salladsblad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Tisdag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost
  • Onsdag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Onsdag middag 452 Kcal

    Spenattortilla

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 452 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt spenatblad och låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg blandningen i en liten ugnsform.
    • Vispa ihop ägg, ricotta, salt och peppar och häll blandningen i formen.
    • Skär halloumin i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    • Fördela halloumi över formen och strö på pistagenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Låt svalna och skär upp tortillan i bitar.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Onsdag mellanmål 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso
  • Torsdag lunch 452 Kcal

    Spenattortilla

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 452 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt spenatblad och låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg blandningen i en liten ugnsform.
    • Vispa ihop ägg, ricotta, salt och peppar och häll blandningen i formen.
    • Skär halloumin i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    • Fördela halloumi över formen och strö på pistagenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Låt svalna och skär upp tortillan i bitar.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Torsdag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Torsdag mellanmål 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
  • Fredag frukost 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Fredag lunch 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso
Frukt/grönt
  • 1 st apelsin
  • 1 st päron
  • 1 st kiwi
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 dl blåbär
  • 1 st citron
  • 2.5 st rödlök
  • 4 st morot
  • 1 st äpple
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st gul paprika
  • 6 st salladsblad
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 200 g champinjon
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 100.5 g cocktailtomater
  • färsk basilika
  • 50 g grönsallad
Mejeri
  • 250 g keso
  • 30 g fetaost
  • 175 g ricottaost
  • 100 g halloumi
  • 1 tsk smör
  • 2 skiva ost
Torrvaror
  • 3 dl vit quinoa, okokt
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk pistagenötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk färsk dill
  • örtagårdskrydda
  • 1 msk sweet chilisås
Övrigt
  • 200 g frusen spenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 50 g rökt skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!