Tillbaka till menyerna

Vecka 31

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 654 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 222 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 536 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 536 Kcal

      Varm grön sallad med boursinost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 461 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 461 Kcal

      Köttfärsgratäng med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.8 gram

Fett: 35.1 gram

Protein: 25.9 gram

Energi: 467.8 kcal

  • Måndag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Tisdag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
  • Onsdag middag 536 Kcal

    Varm grön sallad med boursinost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och squash i bitar.
    •  Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrik och lägg på de varma grönsakerna.
    •  Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    •  Lägg på salladen.
    • .Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéa citronen i klyftor och lägg på över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron
  • Torsdag middag 461 Kcal

    Köttfärsgratäng med grönsaker

    Gör en stor köttfärsgratäng med goda grönsaker i. Går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 461 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    Topping
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda köttfärs med vitlök, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda i en bunke.
    • Lägg köttfärsen i en ugnsfastform.
    • Lägg över ost och bred på ajvar.
    • Riv mozzarella över.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skär de andra grönsakerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda. Lägg grönsakerna över färsen och häll över grädde. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Dekorera med lite färsk timjan. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    Topping
    • 2 msk färsk timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 140 g torskfile
  • 500 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 1.25 st squash
  • 1.5 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 50 g grönsallad
  • 75 g kantareller
  • 0.25 st broccolistånd
  • 100 g sparris
  • 50 g haricots verts
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st salladslök
  • 30 g spenat
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • citronskal
  • 0.5 st citron
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st gul paprika
Övrigt
  • 1 msk senap
  • 1 dl gratängost
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 0.33 msk oregano
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 2 msk färsk timjan
Mejeri
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk smör
  • 1 msk riven parmesanost
  • 60 g Boursinost
  • 8 skiva ost
  • 125 g mozarella
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 5 st pekannötter
  • 1 tsk honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!