Tillbaka till menyerna

Vecka 3

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 178 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 178 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 357 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 339 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 339 Kcal

      Champinjonomelett

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 930 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 433 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 498 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och grönt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 417 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 843 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 843 Kcal

      Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.8 gram

Fett: 32.8 gram

Protein: 32.3 gram

Energi: 510.8 kcal

  • Måndag middag 178 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.
  • Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.
  • Onsdag lunch 339 Kcal

    Champinjonomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 10 g smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 0.25 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.
  • Torsdag lunch 433 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 1 dl röd och grön paprika hackad
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Torsdag middag 498 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och grönt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 1.5 klyfta riven vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 0 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.
  • Fredag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Söndag middag 843 Kcal

    Laxschnitzel med remouladsås och grönsaker

    Laxschnitzel med grönsaker och en god remouladsås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 843 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl finhackad purjolök
    • 1 msk hackad dill
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.5 dl ströbröd
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
    • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
    • 1 st citronklyfta
    • 1 dl strimlade sockerärtor

    Gör så här

    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med purjolök, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med remouladsås, morotsspagetti, sockerärtor och citronklyfta.
  • 2.5 st gul lök
Frukt/grönt
  • 0.5 st squash
  • 2 st röd paprika
  • 2 st morot
  • 15 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 dl rucola
  • 100 g Brysselkål
  • 0.75 st rödlök
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • 0.25 st purjolök
  • 1 dl röd och grön paprika hackad
  • 2 msk gräslök
  • 1.5 klyfta riven vitlök
  • 2 tsk ingefära
  • st sockerärter
  • 0.5 st lime
  • 100 g minimajs
  • 50 g broccoli
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 dl finhackad purjolök
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 tsk citronskal
  • 1 portion morotsspagetti (av 1,5 st morot)
  • 1 st citronklyfta
  • 1 dl strimlade sockerärtor
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 10 st st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 6 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 tsk honung
  • 30 g cashewnötter
  • 0.5 dl ströbröd
Kryddor/smaksättare
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk färsk timjan
  • 2 msk sötstark senap
  • salt och vitpeppar
  • 0.33 msk röd currypaste
  • färsk koriander
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
Övrigt
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk remouladsås (Erik Lallerstedt)
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 10 g smör
  • 0.5 dl gräddfil
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk msk smör
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 250 g tonfisk
  • 600 g kycklingfilé
  • 500 g nötfärs
  • 150 g laxfilé
  • 0.5 st uppvispat ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!