Tillbaka till menyerna

Vecka 3 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 653 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 509 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 533 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 533 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 10.3 gram

Fett: 29 gram

Protein: 35.2 gram

Energi: 445.5 kcal

  • Måndag middag 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis
  • Tisdag middag 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Torsdag middag 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja
  • Fredag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g kycklingfärs
  • 125 g varmrökt lax
Mejeri
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 15 g smör
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 150 g minimozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk dill
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk grön pesto
  • färsk persilja
Frukt/grönt
  • 150 g kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 st citron
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 100 g cocktailtomater
Torrvaror
  • 50 g sojabönor
  • 1 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!