Tillbaka till menyerna

Vecka 3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 876 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 870 Kcal

      Äggröra med chorizokorv

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 826 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 273 Kcal

      Äggwrap med lufttorkad skinka

    • Middag - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 725 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 387 Kcal

      Renskavsgryta med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 87 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 741 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 127 Kcal

      Ratatouille

    • Middag - 528 Kcal

      Nötgryta med dragon och senap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 334 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Havrebröd med pumpafrön

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1202 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Lunch - 289 Kcal

      Italiensk matlåda

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.2 gram

Fett: 40.8 gram

Protein: 47 gram

Energi: 684.5 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 870 Kcal

    Äggröra med chorizokorv

    Laga en krämig äggröra som du servera med två stycken chorizokorvar och en näve machesallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 870 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st chorizo
    • 25 g machesallad

    Gör så här

    • Knäck äggen i en kål och rör ihop med grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
    • Rör med en trägaffel tills äggröran blivit krämig.
    • Skär små snitt i korven och hetta upp en annan stekpanna med smör.
    • Stek korven tills den får färg på båda sidor och servera korven med äggröra.
    • Dekorera med machesallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st chorizo
    • 25 g machesallad
  • Tisdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Tisdag lunch 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Tisdag middag 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Onsdag middag 387 Kcal

    Renskavsgryta med kantareller

    En god renskavsgryta med kantareller och lingon, strö över med persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Tina kantareller något.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kantarellerna några minuter.
    • Skala och hacka lök och skär palsternackan i tärningar.
    • Tillsätt en klick smör i stekpannan och lägg ner lök, palsternacka, vitlök och renskav.
    • Blanda om och stek några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt buljong och ost samt ketjap manis.
    • Låt koka ihop och lägg ner lingon.
    • Strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 240 g renskav
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 3 msk philadelphiaost
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 dl frysta lingon
    • 5 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 127 Kcal

    Ratatouille

    Denna rätt är perfekt att ta till vid en kylskåpsrensning. Rätten går att variera med alla möjliga grönsaker, ta det du har hemma helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och skär rödlök, aubergine och squash i skivor.
    • Skär blomkål i buketter och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna några minuter.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar, häll på krossade tomater och låt puttra några minuter.
    • Toppa med två skivor skinka per portion och lite färsk persilja.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g krossade tomater
    • 37.5 g rökt skinka
    • 2 msk persilja

    Fredag middag 528 Kcal

    Nötgryta med dragon och senap

    Fredagsmiddag - nötgryta med dragon och senap, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon

    Gör så här

    • Skär köttet i grytbitar.
    • Skala och skär rotselleri, morötter och lök i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött, selleri, lök och vitlök runt om i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på dragon, salt och peppar.
    • Blanda ner senap, fond och vatten.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Låt koka upp och sjud grytan under lock i ca 1,5 timme.
    • Blanda ner morötter, syltlök och cornichonsgurka.
    • Låt puttra 5 minuter och strö på dragon och servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon
  • Lördag frukost 334 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön
  • Söndag frukost 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Söndag lunch 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag dessert 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
    • Koka upp med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dente, ca 3 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna eller bjud familj eller vänner.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 4 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk flytande honung
  • 6 dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 2 st chorizo
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 800 g kycklingfilé
  • 37.5 g rökt skinka
  • 700 g högrev
  • 75 gram skinka
Mejeri
  • 3 msk grädde
  • 102 tsk smör
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven västerbottenost
Frukt/grönt
  • 25 g machesallad
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 1 dl rucola
  • 0.25 st paprika
  • 4 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 300 g champinjon
  • 100 g rotselleri
  • 2 st morot
  • 2 st gul lök
  • 6.67 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 2 msk senap
  • 1 dl syltlök
  • 5 st cornichongurkor
  • 2 msk färsk dragon
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk dijonsenap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!