Tillbaka till menyerna

Vecka 29

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 754 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 641 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 457 Kcal

      Omelett med broccoli och rökt lax

    • Middag - 185 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 8.6 gram

Fett: 53.8 gram

Protein: 47.7 gram

Energi: 697.5 kcal

  • Tisdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Tisdag middag 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta
  • Onsdag lunch 457 Kcal

    Omelett med broccoli och rökt lax

    Enkel frukost, lunch eller mellis. Tillaga en god matig omelett som innehåller bland annat broccoli, lax och fetaost. Servera med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, vatten, salt och svartpeppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär mindre buketter av broccolin.
    • Lägg på rödlök, broccoli.
    • Smula över fetaost och lax.
    • Låt stå i stekpannan i 3-5 minuter på låg värme.
    • Toppa med färsk oregano och pressa lite citron över omeletten.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk vatten
    • 1 msk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 100 g varmrökt lax
    Topping
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk citronsaft

    Onsdag middag 185 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    En varm och krämig brysselkålsgratäng som du kan äta tillsammans med många olika rätter som tex, hjortfärsbiffar. Sök på recept i receptbanken på biffarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 100 g varmrökt lax
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
Frukt/grönt
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 msk citronsaft
  • 500 g brysselkål
Mejeri
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
Kryddor/smaksättare
  • 0.25 kruka färsk oregano
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk färsk timjan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!