Tillbaka till menyerna

Vecka 24

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 694 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 317 Kcal

      Räksallad

    • Middag - 227 Kcal

       Öppen skaldjurspaj

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1122 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 317 Kcal

      Räksallad

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1149 Kcal

    • Frukost - 326 Kcal

      Stekt ägg med grönsaker

    • Lunch - 621 Kcal

       Lax med chévreost och fikon

    • Middag - 202 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1122 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 317 Kcal

      Räksallad

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1398 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 621 Kcal

       Lax med chévreost och fikon

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1291 Kcal

    • Frukost - 326 Kcal

      Stekt ägg med grönsaker

    • Lunch - 409 Kcal

      Senapsill med äpple och selleri

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 621 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 202 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Middag - 182 Kcal

      Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49 gram

Fett: 70.2 gram

Protein: 62.1 gram

Energi: 1056.7 kcal

  • Måndag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Måndag lunch 317 Kcal

    Räksallad

    Ett gott tips till lunch eller middag, en riktigt fräsch räksallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en skål.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär tomaterna i klyftor.
    • Skala och skär avokadon i mindre bitar.
    • Skär gurkan i mindre bitar.
    • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    • Blanda räkor, tomat, avokado, gurka och rödlök i en skål.
    • Häll på olja och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela blandningen på salladen och strö över hackad gräslök.
    • Skiva äggen och lägg runt om.
    • Klyfta citron och dekorera med en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 dillkvistar

    Måndag middag 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås
  • Tisdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Tisdag lunch 317 Kcal

    Räksallad

    Ett gott tips till lunch eller middag, en riktigt fräsch räksallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en skål.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär tomaterna i klyftor.
    • Skala och skär avokadon i mindre bitar.
    • Skär gurkan i mindre bitar.
    • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    • Blanda räkor, tomat, avokado, gurka och rödlök i en skål.
    • Häll på olja och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela blandningen på salladen och strö över hackad gräslök.
    • Skiva äggen och lägg runt om.
    • Klyfta citron och dekorera med en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 dillkvistar

    Tisdag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Onsdag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Onsdag lunch 621 Kcal

     Lax med chévreost och fikon

    Ungsbakad lax med en fyllning av chévreost och fikon - servera med rostade rotfrukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl valnötter

    Onsdag middag 202 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill
  • Torsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Torsdag lunch 317 Kcal

    Räksallad

    Ett gott tips till lunch eller middag, en riktigt fräsch räksallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en skål.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär tomaterna i klyftor.
    • Skala och skär avokadon i mindre bitar.
    • Skär gurkan i mindre bitar.
    • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    • Blanda räkor, tomat, avokado, gurka och rödlök i en skål.
    • Häll på olja och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela blandningen på salladen och strö över hackad gräslök.
    • Skiva äggen och lägg runt om.
    • Klyfta citron och dekorera med en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 dillkvistar

    Torsdag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Fredag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Fredag lunch 621 Kcal

     Lax med chévreost och fikon

    Ungsbakad lax med en fyllning av chévreost och fikon - servera med rostade rotfrukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl valnötter

    Fredag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Lördag lunch 409 Kcal

    Senapsill med äpple och selleri

    För dig som vill göra en egen sillvariant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g 5 minuterssill
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 100 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Häll av silllagen och skölj filéerna.
    • Skiva upp filéerna till lagom stora bitar och lägg i en skål.
    • Tärna äpplet och strimla purjolök och selleri.
    • Blanda ner med sillen och tillsätt majonnäs, gräddfil, senap och gräslök.
    • Blanda om och smaka av med lite peppar.
    • Lägg rejält med isbergssalladsblad på en tallrik och lägg på sillröran.
    • Dekorera med skivat äpple
    • Dekoration: Isbergssallad och ett ½ uppskuret äpple

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g 5 minuterssill
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 100 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Söndag lunch 202 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Söndag middag 182 Kcal

    Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    En hälsosam sallad med tonfisk och citronmarinerad broccoli, toppa med citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå några minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
Mejeri
  • 129 g keso
  • 1.5 msk gräddfil
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 21 g smör
  • 150 g pepparrotsost
  • 1 dl grädde
  • 125 g mozzarella
  • 1 skiva ost
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2.5 msk majonnäs
  • 30 g havremusli
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap
Frukt/grönt
  • 2 kruka kruksallad
  • 4 st cocktailtomat
  • 0.5 st avokado
  • 5.5 st gurka
  • 0.65 st rödlök
  • 1.25 st citron
  • 1 st grön sparris
  • 6 st rädisor
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 0.25 st paprika
  • 2.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 6 st salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.5 st äpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 gram räkor i lag
  • 5.5 st ägg
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
  • 300 g varmrökt lax
  • 125 g nötfärs
  • 140 g tonfisk
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk gräslök
  • dillkvistar
  • 2 tsk dill
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk dijonsenap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!