Tillbaka till menyerna

Vecka 22

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1072 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 171 Kcal

      Ananas och papayasmoothie

    • Lunch - 642 Kcal

      Lammfärsbiffar med linssallad

    • Middag - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.2 gram

Fett: 49 gram

Protein: 82 gram

Energi: 1071.6 kcal

  • Måndag frukost 171 Kcal

    Ananas och papayasmoothie

    En frisk smoothie med ananas och papaya, så gott att ha on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 171 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.1 st ananas
    • 0.1 st papaya
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Lägg ananas och papayabitar i en blender.
    • Skala bananen och apelsinen och lägg i blendern.
    • Pressa lime över och mixa till en jämns smoothie.
    • Späd med vatten om den blir för tjock.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.1 st ananas
    • 0.1 st papaya
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st lime

    Måndag lunch 642 Kcal

    Lammfärsbiffar med linssallad

    En fräsch linssallad med biffar gjord på lammfärs - en perfekt lunchmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Börja med att koka svarta linser enlig anvisningen på förpackningen, ca 25 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om i cirka 7 min på medelvärme.
    • Blanda ner lök, oliver, smulad fetaost, olivolja, balsamico, honung, örter och kryddor i skålen med linser.
    • Servera linssalladen med lammfärsbiffarna.
    • Toppa med några kvistar basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Måndag middag 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver
Frukt/grönt
  • 0.1 st ananas
  • 0.1 st papaya
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 st lime
  • 2 st rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st squash
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 msk färsk basilika
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.5 msk balsamico
  • 3 msk basilika
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk sweet chilisås
Torrvaror
  • 2.5 tsk olivolja
  • 1 dl svarta linser
  • 400 g krossade tomater
Övrigt
  • 45 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 msk honung
  • 100 g kalamataoliver
Mejeri
  • 75 g fetaost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!