Tillbaka till menyerna

Vecka 21

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 717 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 219 Kcal

      Bakad spetskål med parmesan

    • Middag - 492 Kcal

      Laxfilé i foliepaket

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 983 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 573 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Middag - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.5 gram

Fett: 63.7 gram

Protein: 34.5 gram

Energi: 849.6 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 219 Kcal

    Bakad spetskål med parmesan

    Bakade spetskål som passar perfekt som tillbehör till en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela spetskålen i 6 delar och lägg på en ugnsplåt.
    • Ringla olivolja över och strö på salt och peppar.
    • Ugnsbaka i 30 minuter.
    • Häll smält smör över spetskålen och strö på riven parmesanost och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Måndag middag 492 Kcal

    Laxfilé i foliepaket

    Lyxig och god laxfilé i foliepaket som serveras tillsammans med grönsaker i ugn och en klick aioli eller citronmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i fyra bitar.
    • Skär paprika och squash i lagom stora bitar.
    • Bryt broccolin i mindre bitar och fördela grönsakerna på fyra folieark.
    • Häll olivolja och citronsaft över grönsakerna.
    • Strö på salt, peppar och dragon.
    • Krydda laxfilén med salt och peppar.
    • Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen.
    • Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 573 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 2 st salladsblad
    • 100 g fetaost
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 2 st salladsblad
    • 100 g fetaost
    • 2 msk valnötter

    Tisdag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 52 msk valnötter
  • 2 dl bovetemjöl
Frukt/grönt
  • 1600 g spetskål
  • 2 st orange paprika
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 dl purjolök
  • 1 st citron
  • 2 st kokta rödbetor
  • 2 st salladsblad
  • 100 g spenat
  • 80 g rucola
  • 2 st färska fikon
Mejeri
  • 200 g smör
  • 3 dl parmesan
  • 100 g fetaost
  • 2 dl grädde
  • 200 g chevreost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g laxfilé
  • 3 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1.5 msk balsamico
  • 0.5 kvist färsk persilja
  • 2 msk frysta örter
  • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
Övrigt
  • 5 msk Aioli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!