Tillbaka till menyerna

VECKA 20

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 608 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 608 Kcal

      Burrata med pesto och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 663 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag - 576 Kcal

      Fetafylld laxfilé med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 865 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 576 Kcal

      Fetafylld laxfilé med granatäpple

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 787 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1136 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 713 Kcal

      Curry Masalagryta med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1432 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 713 Kcal

      Curry Masalagryta med räkor

    • Middag - 498 Kcal

      Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1192 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch - 498 Kcal

      Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    • Middag - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.5 gram

Fett: 52.4 gram

Protein: 65.7 gram

Energi: 954.5 kcal

  • Måndag middag 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag middag 576 Kcal

    Fetafylld laxfilé med granatäpple

    En laxrätt med härlig sälta från fetaost och oliver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 C.
    • Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
    • Strö över lite salt och rosépeppar.
    • Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
    • Blanda sallad och oliver och skär skivor av grapefrukten med skalet på.
    • Fördela laxen på tallriken och lägg upp laxfiléerna på en bädd av sallad.
    • Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 576 Kcal

    Fetafylld laxfilé med granatäpple

    En laxrätt med härlig sälta från fetaost och oliver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 C.
    • Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
    • Strö över lite salt och rosépeppar.
    • Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
    • Blanda sallad och oliver och skär skivor av grapefrukten med skalet på.
    • Fördela laxen på tallriken och lägg upp laxfiléerna på en bädd av sallad.
    • Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Onsdag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Torsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Fredag middag 713 Kcal

    Curry Masalagryta med räkor

    En härlig smakrik curry masalagryta med räkor - toppa grytan med granatäpplekärnor, nötter och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp lök och sötpotatis.
    • Blanda ner Curry Masala med 3 dl vatten och tillsätt tärnad aubergine, kikärtor och créme fraiche.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skala räkor och blanda ner i grytan.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Servera i skålar och toppa med granatäpplekärnor, cashewnötter och koriander

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Lördag lunch 713 Kcal

    Curry Masalagryta med räkor

    En härlig smakrik curry masalagryta med räkor - toppa grytan med granatäpplekärnor, nötter och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp lök och sötpotatis.
    • Blanda ner Curry Masala med 3 dl vatten och tillsätt tärnad aubergine, kikärtor och créme fraiche.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skala räkor och blanda ner i grytan.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Servera i skålar och toppa med granatäpplekärnor, cashewnötter och koriander

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag middag 498 Kcal

    Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    En fräsch sallad med halloumi, lammkorv och grönsaker i. Laga en extra portion och ta med en matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Skär lammkorv i skivor och halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp lammkorv och halloumi.
    • Låt vara kvar i pannan.
    • Skala och skär rödlök i bitar.
    • Skär upp paprika och squash i bitar.
    • Vänd ner i stekpannan tillsammans med lammkorv och halloumi och låt steka tillsammans i några minuter.
    • Strö på salt, svartpeppar, persilja, mandelspån och russin.
    • Lägg blandsallad i botten på ett uppläggningsfat och häll över halloumisalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad
  • Söndag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Söndag lunch 498 Kcal

    Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    En fräsch sallad med halloumi, lammkorv och grönsaker i. Laga en extra portion och ta med en matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Skär lammkorv i skivor och halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp lammkorv och halloumi.
    • Låt vara kvar i pannan.
    • Skala och skär rödlök i bitar.
    • Skär upp paprika och squash i bitar.
    • Vänd ner i stekpannan tillsammans med lammkorv och halloumi och låt steka tillsammans i några minuter.
    • Strö på salt, svartpeppar, persilja, mandelspån och russin.
    • Lägg blandsallad i botten på ett uppläggningsfat och häll över halloumisalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Söndag middag 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt
Frukt/grönt
  • 3 st kokta rödbetor
  • 1 dl rucola
  • 4 dl blandsallad
  • 1 st grapefrukt
  • 0.25 st granatäpple
  • 3 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st morot
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 1 st sötpotatis
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st orange paprika
  • 0.5 st squash
  • 60 g blandad sallad
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 1 msk pistagenötter
  • 8 st oliver utan kärna
  • 6 dl kaffe
  • 200 g bönpasta
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk cashewnötter
  • 2 msk mandelspån
  • 0.5 dl gula russin
  • 70 gram solrosfrön
  • 60 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 3 dl valnötter
  • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
  • 4 st torkade fikon
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk balsamico
  • 1.25 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk grön pesto
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 4 msk färsk koriander
  • 3 msk bladpersilja
  • 2 tsk brödkryddor
  • 0.5 tsk salt
  • örter
  • 0.2 kruka färsk oregano
Mejeri
  • 100 g burrata
  • 300 g fetaost
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 75 g halloumi
  • 125 gram kesella
  • 50 g smör
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 175 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 1000 g räkor med skal
  • 125 gram lammkorv
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 30 g Curry Santa Maria
  • 30 g havremusli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!