Tillbaka till menyerna

Vecka 20

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 817 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Middag - 530 Kcal

      Oxfilé med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 448 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 486 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch

    • Middag - 357 Kcal

      Laxwok med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 665 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 536 Kcal

      Varm grön sallad med boursinost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 991 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 440 Kcal

      Älgfärsbiffar med kantareller

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 865 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 244 Kcal

      Spagetti med tomat, squash och parmesan

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 840 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 321 Kcal

      Krämig sallad med kräftstjärtar

    • Middag - 360 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.9 gram

Fett: 42.1 gram

Protein: 48.9 gram

Energi: 730.1 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Måndag middag 530 Kcal

    Oxfilé med kantarellsås

    Bjud över dina vänner på en riktigt lyxmiddag. Laga en god oxfilé tillsammans med en kantarellsås och grönsaker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Gör så här

    • Skär köttet i fyra bitar.
    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
    • Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter.
    • Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost
  • Tisdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Tisdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag middag 357 Kcal

    Laxwok med grönsaker

    Sugen på en enkel fiskwok? Här får du ett toppen recept på laxwok tillsammans med massa grönsaker samt halloumi, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär lax i kuber.
    • Skär alla grönsaker i bitar.
    • Skär halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax, halloumi och grönsaker i pannan.
    • Låt steka några minuter och tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 125 g skogschampinjoner
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 8 st cocktailtomat
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 536 Kcal

    Varm grön sallad med boursinost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och squash i bitar.
    •  Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrik och lägg på de varma grönsakerna.
    •  Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    •  Lägg på salladen.
    • .Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéa citronen i klyftor och lägg på över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 440 Kcal

    Älgfärsbiffar med kantareller

    Kryddiga biffar gjord på älgfärs som serveras tillsammans med kantareller, kokta grönsaker och bladspenat. En trevlig middag med dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 440 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på 1 dl vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna och en persiljekvist.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Lördag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Lördag lunch 244 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    En snabbt tillagad pasta rätt, gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Lördag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 321 Kcal

    Krämig sallad med kräftstjärtar

    En tallrik fylld med lite av allt - grönsaker med en krämig sås som även innehåller kräftstjärtar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär tomaterna och lägg runt om.
    • Dela sparrisen och koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och fördela sparris på salladen.
    • Skiva hälften av rädisorna och halva sellerin och lägg på salladen.
    • Hacka de andra rädisorna och resten av sellerin  i små kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, majonnäs och avrunna kräftstjärtar.
    • Smaka av med salt, peppar och saften av ¼ citron.
    • Lägg röran på salladen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 2 msk gräddfil

    Söndag middag 360 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    En god gryta för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 300 g torskrygg
  • 600 g oxfilé
  • 150 g laxfilé
  • 500 g fryst älgfärs
  • 150 g nötfärs
  • 1 st hel kyckling
  • 75 g kräftstjärtar
  • 600 g grytbitar
Frukt/grönt
  • 1 st squash
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 3.75 st rödlök
  • 1.25 st broccolistånd
  • 425 g sockerärtor
  • 450 g kantareller
  • 3 st schalottenlök
  • 7 st morot
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st paprika
  • 225 g skogschampinjoner
  • 18 st cocktailtomat
  • 250 g sparris
  • 50 g haricots verts
  • 0.5 st salladslök
  • 30 g spenat
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • citronskal
  • 0.75 st citron
  • 2.5 st gul lök
  • 155 st kålrot
  • 50 g bladspenat
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 st gurka
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 10 cm purjolök
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1 dl blåbär
  • 25 g blandad sallad
  • 50 g körsbärstomater
  • 4 st rädisor
  • 25 g selleri
  • 150 g grönsallad
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 5 st pekannötter
  • 1 tsk honung
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 6 dl Bär
  • 1 msk tacosås
  • 1 msk majonnäs
  • 2 st inlagda rödbetor
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk basilika
  • 2 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 2.7 krm salt
  • färsk basilika
  • 1.5 krm örtagårdskrydda
  • 0.33 msk oregano
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 tsk pepparmix
  • 0.5 kvist färsk persilja
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
Mejeri
  • 105.33 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 100 g grönmögelost
  • 4.5 dl naturell yoghurt
  • 175 g halloumi
  • 60 g Boursinost
  • 100 g philadelphia gräslök
  • 2.5 dl riven ost
  • 2.33 dl gräddfil
  • 0.5 dl parmesan
  • 2 dl sojayoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!