Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1273 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 541 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 817 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 541 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Middag - 276 Kcal

      Vegetarisk Kerala Curry gryta med panéer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 804 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Middag - 340 Kcal

      Spenatsoppa med avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 876 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

    • Middag - 576 Kcal

      Fetafylld laxfilé med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1193 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 576 Kcal

      Fetafylld laxfilé med granatäpple

    • Middag - 617 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.7 gram

Fett: 49.9 gram

Protein: 50 gram

Energi: 992.5 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Måndag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Måndag middag 541 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 541 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 2 st skivad tomat
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl créme fraiche
    • 1 msk hackad dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.
  • Tisdag lunch 541 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 541 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 2 st skivad tomat
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl créme fraiche
    • 1 msk hackad dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Tisdag middag 276 Kcal

    Vegetarisk Kerala Curry gryta med panéer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 20 g Kerala Curry kryddblandning
    • 400 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlöken.
    • Skär panéerna i kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök och vitlök.
    • Låt steka någon minut och tillsätt panéerna, curryblandningen och kokosmjölk.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Skala och skär moroten i mindre bitar.
    • Skär paprika i mindre bitar och skär broccolin i buketter.
    • Lägg ner alla grönsaker i grytan och låt allt bli varmt.
    • Servera i skålar och toppa med purjolök och granatäpplekärnor.
  • Onsdag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Onsdag lunch 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Onsdag middag 340 Kcal

    Spenatsoppa med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g bladspenat
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 4 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 0.25 dl alfaalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät tillsammans med avokado i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar.
    • Skär halloumi i tärningar och stek i lite olja.
    • Toppa soppan med halloumi och alfa-alfagroddar.
  • Torsdag lunch 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

    Torsdag middag 576 Kcal

    Fetafylld laxfilé med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 C.
    • Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
    • Strö över lite salt och rosépeppar.
    • Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
    • Blanda sallad och oliver och skär skivor av grapefrukten med skalet på.
    • Fördela laxen på tallriken och lägg upp laxfiléerna på en bädd av sallad.
    • Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.
  • Fredag lunch 576 Kcal

    Fetafylld laxfilé med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g laxfilé
    • 50 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 C.
    • Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
    • Strö över lite salt och rosépeppar.
    • Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
    • Blanda sallad och oliver och skär skivor av grapefrukten med skalet på.
    • Fördela laxen på tallriken och lägg upp laxfiléerna på en bädd av sallad.
    • Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.

    Fredag middag 617 Kcal

    Tacowrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.
Mejeri
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl créme fraiche
  • 225 g Apetina panéer
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 100 g halloumi
  • 100 g fetaost
  • 0.33 msk msk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
Övrigt
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • Rester 400 kalorier
  • Rester 300 kalorier
  • 4 dl dl vatten
  • 2 msk tacosås
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 2 st skivad avokado
  • 4 st skivad tomat
  • 0.5 st styck finhackad rödlök
  • 4 st citronklyfta
  • dillkvistar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk citronskal
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st Broccolihuvud
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 1 st granatäpple
  • 2 st grapefrukt
  • 100 g bladspenat
  • 1 st avokado
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • 4 dl blandsallad
  • 1 styck tomat
  • 0.25 st rödlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g torskrygg
  • 3 st ägg
  • 350 g laxfilé
  • 150 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • salt och vitpeppar
  • 20 g Kerala Curry kryddblandning
  • salt och svartpeppar
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • persilja
Torrvaror
  • 40 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1.5 msk olivolja
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 msk pistagenötter
  • 2 tsk olivolja
  • 16 st oliver utan kärna
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!