Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 821 Kcal

    • Frukost - 276 Kcal

      Keso med päron och valnötter

    • Lunch

    • Middag - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Mellanmål - 239 Kcal

      Hallonsmoothie med granatäpple

    • Dessert

  • Tisdag - 744 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1475 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Keso med kiwi

    • Lunch - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Middag - 335 Kcal

      Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    • Mellanmål - 222 Kcal

      Exotisk smoothie med passionsfrukt

    • Dessert

  • Torsdag - 839 Kcal

    • Frukost - 113 Kcal

      Grönkålssmoothie med äpple

    • Lunch - 438 Kcal

      Sötpotatis tortilla med fetaost

    • Middag - 289 Kcal

      Italiensk matlåda

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 615 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 555 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Asiatisk grön drink

    • Lunch - 316 Kcal

      Zuccinisallad med feta och hallon

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.8 gram

Fett: 42.5 gram

Protein: 40.8 gram

Energi: 841.3 kcal

  • Måndag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Måndag middag 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Måndag mellanmål 239 Kcal

    Hallonsmoothie med granatäpple

    En god och nyttig smoothie med få ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg ner  hallon och granatäpplekärnor i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk till en fin konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1.5 dl mandelmjölk
  • Tisdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Tisdag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Tisdag middag 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Keso med kiwi

    Lite keso med rostade nötter och kiwi till - en somrig frukost eller mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st grön kiwi
    • 1 st gul kiwi
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål eller i ett glas.
    • Skär bort skalet på kiwin och skär i klyftor.
    • Lägg på keson.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter någon minut så att de får färg.
    • Lägg på keson och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st grön kiwi
    • 1 st gul kiwi
    • 0.5 dl blandade nötter

    Onsdag lunch 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Onsdag middag 335 Kcal

    Budget - Portabellosvamp med mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort stammen på svamparna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.  Skiva mozzarella och lägg på svampen tillsammans med pesto.
    • Skiva några tomater och lägg över osten och toppa med hackad lök, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter och servera med tomater och rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st portabellosvamp
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk grön pesto
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk gul lök
    • 30 g rucola

    Onsdag mellanmål 222 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    En smoothie med exotiska frukter och kokosmjölk, sommaren gör sig påmind!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • Torsdag frukost 113 Kcal

    Grönkålssmoothie med äpple

    En riktig vitaminboost i smoothieform!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Lägg grönkål i en blender.
    • Skiva äpplet och selleri och lägg ner tillsammans med ananas.
    • Häll på vatten och havremjölk och mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 3 dl vatten
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 438 Kcal

    Sötpotatis tortilla med fetaost

    En oväntat god vegetarisk rätt som blir komplett med en härlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 438 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Koka upp vatten i en kastrull.
    • Skala och skär sötpotatisen i bitar.
    • Lägg ner sötpotatisbitarna och låt koka tills de är mjuka.
    • Häll av vattnet och låt svalna.
    • Skala och halvera rödlöken och skär i skivor.
    • Hetta upp stekpanna med olivolja. Stek lök, sötpotatis, spenaten på låg värme.
    • Vispa ihop ägg, vatten, salt och svartpeppar.
    • Häll sedan i smeten i stekpannan.
    • Sprid ut lök, spenat och sötpotatis i pannan jämnt.
    • Smula över fetaosten och ställ in stekpannan i ugnen och grädda i cirka 15 min.
    • Ta ut stekpannan ur ugnen och låt tortillan vila i 5-10 min.
    • Servera den i tårtbitar med en god grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Torsdag middag 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Lördag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola
  • Söndag frukost 239 Kcal

    Asiatisk grön drink

    Den gröna smoothien ger ett enormt tillskott på klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter som i sin tur kan få stora effekter på din hälsa! En liter grön smoothie om dagen minskar också suget efter processad, onaturlig och onyttig mat. Drick och njut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk basilika
    • 0.5 st lime
    • 100 g bladspenat
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.25 st gurka
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 150 g vatten

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i lime.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk basilika
    • 0.5 st lime
    • 100 g bladspenat
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.25 st gurka
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 150 g vatten

    Söndag lunch 316 Kcal

    Zuccinisallad med feta och hallon

    En riktigt fräsch sallad med salt fetaost och söta hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Lägg ruccola på en tallrik.
    • Hyvla tagliatelle av squashen och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft och salt och peppar.
    • Lägg squashtagliatellen på ruccolan.
    • Toppa med fetaost, hallon och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor
Mejeri
  • 150 g keso
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2.5 dl keso, 4%
  • 50 g halloumiost
  • 175 g mozzarella
  • 0.5 dl grädde
  • 2 dl havremjölk
  • 75 g fetaost
  • 62 g mozarella
  • 1 dl tärnad fetaost
Frukt/grönt
  • 0.5 st päron
  • 4 st liten sötpotatis
  • 3 st palsternacka
  • 2 st apelsin
  • 1 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 3.5 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 st morot
  • 4 tsk ingefära
  • 62.5 g sockerärtor
  • 100 g selleri
  • 0.5 dl vitkål
  • 0.5 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st mango
  • 1.25 st lime
  • 1 st grön kiwi
  • 1 st gul kiwi
  • 1 st apelsinskal
  • 50 g blandad sallad
  • 2 st portabellosvamp
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 56 g rucola
  • 200 g färsk ananas
  • 200 g mango (fryst)
  • 50 g grönkål
  • 1.25 st äpple
  • 3 st selleristjälk
  • 100 g ananas (fryst)
  • 1.25 st rödlök
  • 1 dl babyspenat
  • 5 st cocktailtomat
  • 1 st snackspaprika
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 styck tomat
  • 100 g bladspenat
  • 0.25 st gurka
  • 1 st mini squash
  • 0.25 st citron
  • 1 dl hallon (färska)
Torrvaror
  • 3 msk valnötter
  • 4.5 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.75 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 5 st risblad
  • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 1 tsk vallmofrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 2.5 st myntakvist
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk dressing
  • 3 msk grön pesto
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 msk basilika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g kycklingfilé
  • 3 st ägg
  • 3 st skiva parmaskinka
  • 600 g nötfärs
Övrigt
  • 1 dl apelsinsaft
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!