Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 867 Kcal

  • Tisdag - 867 Kcal

  • Onsdag - 684 Kcal

  • Torsdag - 225 Kcal

    • Frukost

    • Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

      225 kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.6 gram

Fett: 35.3 gram

Protein: 52.9 gram

Energi: 660.7 kcal

  • Måndag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Måndag middag 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk
  • Tisdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Tisdag middag 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk
  • Onsdag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 459 Kcal

    Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar.
    •  Finhacka vitlöken och vänd ner i köttfärsen med salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Platta till dem och stek i smör några minuter.
    • Skär grönsakerna i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt.
    •  Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja.
    • Fördela grönsaksblandningen en tallrik och placera kebabspetten bredvid.
    •  Toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil
  • Torsdag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 2 st palsternacka
  • 500 g kålrot
  • 2 st morot
  • 1 st broccolistånd
  • 2 dl tärnad sellerirot
  • 2 dl tärnad persiljerot
  • 10 cm purjolök
  • 2 tsk ingefära
  • 300 g broccoli
  • 6 dl vitkål
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 tsk röd chili
  • 1 dl salladslök
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st squash
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 950 g nötfärs
  • 6 dl handskalade räkor i lag
Torrvaror
  • 6 msk olivolja
  • 10 st katrinplommon
  • 0.66 msk grön currypasta
  • 2 burk kokosmjölk
  • 400 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk malen curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 2 nypa chiliflakes
  • dillkvistar
  • 4 msk dill
  • 2 msk mirin
  • 2 msk ljus soja
  • 3 msk ajvar relish
  • 3 msk persilja
Mejeri
  • 0.99 msk smör
  • 0.6 dl gräddfil

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.