Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1007 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 751 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1182 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 305 Kcal

      Äggsallad med avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 731 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 509 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Middag - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1032 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 795 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Middag - 448 Kcal

      Räkcrêpes

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1193 Kcal

    • Frukost - 347 Kcal

      Fröbröd med morötter

    • Lunch - 305 Kcal

      Äggsallad med avokado

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.8 gram

Fett: 70.1 gram

Protein: 56.6 gram

Energi: 955.9 kcal

  • Måndag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Måndag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Måndag middag 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano
  • Tisdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag middag 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal
  • Onsdag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Onsdag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Onsdag middag 305 Kcal

    Äggsallad med avokado

    Snabblagad och smidig rätt som du fixar på några minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen och låt dem svalna. Hacka dem fint och lägg i en skål.
    • Skala och skär avokado i bitar.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Lägg på avokado och rödlök på ägghacket. Strö på salt och peppar

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 509 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Panera torskfilé och servera med en dillcréme - enkel och lättlagad maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 0
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk dill
    • 1 tsk citronskal

    Torsdag middag 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola
  • Fredag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Fredag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Lördag middag 448 Kcal

    Räkcrêpes

    Gott och snabblagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 5 cm purjolök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk gräslök
    • 100 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek två omeletter. Låt svalna.
    • Finhacka purjolök och skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner purjolök och vitlök. Häll på grädde och låt koka ihop. Lägg ner räkor och blanda om. Hacka gräslök och strö på tillsammans med salt och peppar.
    • Fördela stuvningen i omeletten (spara lite till topping) och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform och häll över den resterande räkstuvningen. Strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter. Hacka gräslök till dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 5 cm purjolök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk gräslök
    • 100 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
  • Söndag frukost 347 Kcal

    Fröbröd med morötter

    Mättande bröd med morötter och frön - brödet går utmärkt att frysa in. Ät med goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 347 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål.
    • Mixa mandel med alla frön i en matberedare.
    • Tillsätt hälften av morötterna och mixa till en jämn smet.
    • Blanda ner smeten med de resterande morötterna.
    • Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop.
    • Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper.
    • Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 0.5 kg morötter
    • 2 dl mandel
    • 2 dl solrosfrön
    • 2 dl pumpafrön
    • 1 dl linfrön
    • 4 st ägg
    Topping
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön

    Söndag lunch 305 Kcal

    Äggsallad med avokado

    Snabblagad och smidig rätt som du fixar på några minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen och låt dem svalna. Hacka dem fint och lägg i en skål.
    • Skala och skär avokado i bitar.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Lägg på avokado och rödlök på ägghacket. Strö på salt och peppar

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 375 g nötfärs
  • 125 g bacon
  • 350 g torskrygg
  • 18.5 st ägg
  • 250 gram skinka
  • 100 g tonfisk
  • 100 g handskalade räkor
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
Frukt/grönt
  • 3.25 klyfta vitlök
  • 1.9 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk citronskal
  • 1 kg morötter
  • 0.5 st avokado
  • 15 cm purjolök
  • 50 g rucola
  • 0.25 st äpple
  • 2 st salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
Mejeri
  • 4.25 msk grädde
  • 6.5 msk smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl havremjölk
  • 100 g keso mexican salsa
  • 1 skiva ost
  • 1 msk gräddfil
  • 0.5 dl riven ost
Torrvaror
  • 200 g krossade tomater
  • 2.5 tsk olivolja
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 4 dl mandel
  • 7 dl solrosfrön
  • 5 dl pumpafrön
  • 3 dl linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 2 st torkade fikon
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 msk gräslök
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 msk senap
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!