Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 680 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1411 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Middag - 731 Kcal

      Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.2 gram

Fett: 54.2 gram

Protein: 36.5 gram

Energi: 699.3 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Gratäng passar bra både till vardag och fest. En perfekt rätt som lagar sig själv i ugnen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Koka upp i kastrull med kycklingbuljontärning ca 3 minuter, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, Créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Toppa med färsk timjan och servera med en grönsallad

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Tisdag middag 731 Kcal

    Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    En enkel maträtt att laga till vardagsmiddag. Denna rätt passar bra att äta tillsammans med hemmagjord potatismos. Spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsfast form.
    • Skiva brie och lägg i varje snitt tillsammans med soltorkade tomater.
    • Skala och skär rödlök i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Dela tomater och skär paprika och squash i bitar.
    • Häll olivolja över grönsakerna och strö på kryddor.
    • Blanda om och lägg runt falukorven.
    • Strö på lite örtagårdskrydda på korven och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 2.5 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st mini squash
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.25 kruka färsk basilika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
Mejeri
  • 2 dl vispgrädde
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 100 g Brieost
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!