Tillbaka till menyerna

vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 958 Kcal

  • Onsdag - 1133 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.4 gram

Fett: 52.2 gram

Protein: 72.6 gram

Energi: 1045.4 kcal

  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Tisdag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Onsdag lunch 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Onsdag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 4 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 100 g glutenfri spagetti
  • 50 g cashewnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 200 g le puy linser
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g nötfärs
  • 300 g kycklingfilé
  • 125 g varmrökt lax
  • 2 st ägg
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st lime
  • 1 st citron
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g rivna morötter
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 1 msk färsk basilika
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk mynta
  • 1 msk dill
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 nypa flingsalt
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g riven halloumi
Övrigt
  • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 20 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!