Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1052 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Middag - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Mellanmål - 188 Kcal

      Oopsies bröd

    • Dessert

  • Tisdag - 691 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag - 543 Kcal

      Mozzarellalax med sparrispannacotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 823 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Middag - 543 Kcal

      Mozzarellalax med sparrispannacotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 921 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Mellanmål - 188 Kcal

      Oopsies bröd

    • Dessert

  • Fredag - 1102 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 148 Kcal

      Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    • Middag - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert - 370 Kcal

      Raw hallon och chokladkaka

  • Lördag - 1469 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 280 Kcal

      Riswraps med mango och currysås

    • Middag - 543 Kcal

      Mozzarellalax med sparrispannacotta

    • Mellanmål

    • Dessert - 370 Kcal

      Raw hallon och chokladkaka

  • Söndag - 1694 Kcal

    • Frukost - 277 Kcal

      Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    • Lunch - 878 Kcal

      Italiensk kyckling med ost och salami

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.5 gram

Fett: 77.5 gram

Protein: 45.7 gram

Energi: 1107.4 kcal

  • Måndag lunch 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Måndag middag 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Måndag mellanmål 188 Kcal

    Oopsies bröd

    Lättbakade frukostbröd med sesamfrön. Fungerar också utmärkt till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    Topping
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela vitor och gulor.
    • Vispa vitorna styva med saltet.
    • Rör ihop gulorna med fiberhusk, philadelphia och bakpulver och vänd sedan ner vitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig.
    • Klicka upp 4 stycken på bakplåtspapper, strö över sesamfrön och grädda i ugnen ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    Topping
    • 1 msk svarta sesamfrön
  • Tisdag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Tisdag middag 543 Kcal

    Mozzarellalax med sparrispannacotta

    Mozarellalax med en krämig sparrispannacotta - en lyxig laxmåltid helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först sparrispannacottan.
    • Blötlägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
    • Skär bort den nedersta delen på sparrisen och släng.
    • Skär bort toppen som ska vara till dekoration.
    • Skiva resterande sparris tunt.
    • Skala och finhacka löken.
    • Bryn lök och sparrisskivor i en kastrull med smör.
    • Häll på grädden och smaka av med salt och peppar.
    • Ta av från värmen.
    • Tillsätt gräslök och lägg ner gelatinbladen.
    • Rör om och häll på upp portionsskålar.
    • Koka sparristopparna i några minuter och stick ner i portionsskålarna.
    • Ställ kallt i 2-3 timmar.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en plåt.
    • Skiva mozzarellan och strö på salt och peppar.
    • Skär ett snitt i laxen och lägg ner pesto och mozzarellaost.
    • Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med sparrispannacotta och dekorera med gräslök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
  • Onsdag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Onsdag middag 543 Kcal

    Mozzarellalax med sparrispannacotta

    Mozarellalax med en krämig sparrispannacotta - en lyxig laxmåltid helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först sparrispannacottan.
    • Blötlägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
    • Skär bort den nedersta delen på sparrisen och släng.
    • Skär bort toppen som ska vara till dekoration.
    • Skiva resterande sparris tunt.
    • Skala och finhacka löken.
    • Bryn lök och sparrisskivor i en kastrull med smör.
    • Häll på grädden och smaka av med salt och peppar.
    • Ta av från värmen.
    • Tillsätt gräslök och lägg ner gelatinbladen.
    • Rör om och häll på upp portionsskålar.
    • Koka sparristopparna i några minuter och stick ner i portionsskålarna.
    • Ställ kallt i 2-3 timmar.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en plåt.
    • Skiva mozzarellan och strö på salt och peppar.
    • Skär ett snitt i laxen och lägg ner pesto och mozzarellaost.
    • Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med sparrispannacotta och dekorera med gräslök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Torsdag middag 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Torsdag mellanmål 188 Kcal

    Oopsies bröd

    Lättbakade frukostbröd med sesamfrön. Fungerar också utmärkt till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    Topping
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela vitor och gulor.
    • Vispa vitorna styva med saltet.
    • Rör ihop gulorna med fiberhusk, philadelphia och bakpulver och vänd sedan ner vitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig.
    • Klicka upp 4 stycken på bakplåtspapper, strö över sesamfrön och grädda i ugnen ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 100 g philadelphiaost
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    Topping
    • 1 msk svarta sesamfrön
  • Fredag lunch 148 Kcal

    Ljummen brysselkålssallad med fetaost och tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Gör så här

    • Skär bort roten på brysselkålen och dela.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn brysselkål, rödlök och tranbär i några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat och smula fetaost över.
    • Toppa med torkade tranbär och rostade mandelspån.
    • Ringla dressing över innan servering.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 150 g färska tranbär
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Topping
    • 3 msk torkade tranbär
    • 60 g mandelspån

    Fredag middag 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Fredag dessert 370 Kcal

    Raw hallon och chokladkaka

    En hälsosam raw hallon och chokladkaka som kan avnjutas en lördagkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 1 dl mandel
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 0.75 tsk vaniljpulver
    • 50 g mörk choklad
    • 0.5 msk kokosolja
    Hallonfyllning
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk agavesirap
    • 0.25 st citron
    • 4 msk kokosolja
    Chokladöverdrag
    • 1 dl cashewnötter
    • 2 msk kokosolja
    • 1 msk kakaopulver
    • 2 msk agavesirap
    • 0
    Dekoration
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Ta ur kärnan från dadlarna.
    • Mixa mandel, dadlar, kakao, vaniljpulver i en matberedare till en slät smet.
    • Koka upp vatten i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i en rostfri skål i vattenbadet.
    • Sänk temperaturen och rör ner kokosolja tillsammans med chokladen.
    • Vänd ner smält choklad i matberedaren och mixa ihop.
    • Tryck ut smeten i en liten pajform med avtagbara kanter.
    • Mixa cashewnötter i en matberedare tillsammans med hallon, kokosflingor, agavesirap och pressad citron.
    • Smält kokosolja i en kastrull och häll ner i  halloncrémen.
    • Bred ut crémen på browniebottnen till ett jämnt lager och ställ in i frysen i cirka 8 timmar.
    • Mixa cashewnötter i matberedare och tillsätt kokosolja, kakao och agavesirap. Mixa till en slät créme.
    • Stryk ut crémen på kakan och sätt in i frysen i en timme.
    • Dekorera med frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 1 dl mandel
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 0.75 tsk vaniljpulver
    • 50 g mörk choklad
    • 0.5 msk kokosolja
    Hallonfyllning
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk agavesirap
    • 0.25 st citron
    • 4 msk kokosolja
    Chokladöverdrag
    • 1 dl cashewnötter
    • 2 msk kokosolja
    • 1 msk kakaopulver
    • 2 msk agavesirap
    • 0
    Dekoration
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 msk kakaonibs 
  • Lördag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Lördag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Lördag middag 543 Kcal

    Mozzarellalax med sparrispannacotta

    Mozarellalax med en krämig sparrispannacotta - en lyxig laxmåltid helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först sparrispannacottan.
    • Blötlägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter.
    • Skär bort den nedersta delen på sparrisen och släng.
    • Skär bort toppen som ska vara till dekoration.
    • Skiva resterande sparris tunt.
    • Skala och finhacka löken.
    • Bryn lök och sparrisskivor i en kastrull med smör.
    • Häll på grädden och smaka av med salt och peppar.
    • Ta av från värmen.
    • Tillsätt gräslök och lägg ner gelatinbladen.
    • Rör om och häll på upp portionsskålar.
    • Koka sparristopparna i några minuter och stick ner i portionsskålarna.
    • Ställ kallt i 2-3 timmar.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en plåt.
    • Skiva mozzarellan och strö på salt och peppar.
    • Skär ett snitt i laxen och lägg ner pesto och mozzarellaost.
    • Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med sparrispannacotta och dekorera med gräslök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 50 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Sparrispannacotta
    • 1 st gelatinblad
    • 4 st grön sparris
    • 0.5 st schalottenlök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk gräslök

    Lördag dessert 370 Kcal

    Raw hallon och chokladkaka

    En hälsosam raw hallon och chokladkaka som kan avnjutas en lördagkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 1 dl mandel
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 0.75 tsk vaniljpulver
    • 50 g mörk choklad
    • 0.5 msk kokosolja
    Hallonfyllning
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk agavesirap
    • 0.25 st citron
    • 4 msk kokosolja
    Chokladöverdrag
    • 1 dl cashewnötter
    • 2 msk kokosolja
    • 1 msk kakaopulver
    • 2 msk agavesirap
    • 0
    Dekoration
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Ta ur kärnan från dadlarna.
    • Mixa mandel, dadlar, kakao, vaniljpulver i en matberedare till en slät smet.
    • Koka upp vatten i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i en rostfri skål i vattenbadet.
    • Sänk temperaturen och rör ner kokosolja tillsammans med chokladen.
    • Vänd ner smält choklad i matberedaren och mixa ihop.
    • Tryck ut smeten i en liten pajform med avtagbara kanter.
    • Mixa cashewnötter i en matberedare tillsammans med hallon, kokosflingor, agavesirap och pressad citron.
    • Smält kokosolja i en kastrull och häll ner i  halloncrémen.
    • Bred ut crémen på browniebottnen till ett jämnt lager och ställ in i frysen i cirka 8 timmar.
    • Mixa cashewnötter i matberedare och tillsätt kokosolja, kakao och agavesirap. Mixa till en slät créme.
    • Stryk ut crémen på kakan och sätt in i frysen i en timme.
    • Dekorera med frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 1 dl mandel
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 0.75 tsk vaniljpulver
    • 50 g mörk choklad
    • 0.5 msk kokosolja
    Hallonfyllning
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 3 msk agavesirap
    • 0.25 st citron
    • 4 msk kokosolja
    Chokladöverdrag
    • 1 dl cashewnötter
    • 2 msk kokosolja
    • 1 msk kakaopulver
    • 2 msk agavesirap
    • 0
    Dekoration
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 msk kakaonibs 
  • Söndag frukost 277 Kcal

    Havre- och kesofralla med russin med ost och skinka

    God fralla till frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör och lägg på ost, skinka och paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla med russin
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 1 st paprikaringar

    Söndag lunch 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Söndag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g hamburgare
  • 150 g laxfilé
  • 3 st ägg
  • 1 skivor skinka
  • 225 g kycklingfilé
  • 40 g salami
Mejeri
  • 3 tsk smör
  • 110 g mozarella
  • 275 g fetaost
  • 5 dl grädde
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 skiva ost
  • 75 g vitlöksost med örter
  • 0.5 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 30 g bladspenat
  • 3 st cocktailtomat
  • 1.5 st morot
  • 62.5 g sockerärtor
  • 100 g selleri
  • 0.5 dl vitkål
  • 0.5 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st mango
  • 0.25 st lime
  • 500 g brysselkål
  • 2.5 st rödlök
  • 150 g färska tranbär
  • 4 st grön sparris
  • 0.5 st schalottenlök
  • 1 st paprikaringar
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st fänkål
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 30 g rucola
  • 1 st kålrot
  • 265 g färsk grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st citronskiva
  • 2 st färska fikon
Övrigt
  • 5 st gröna oliver
  • 1 st gelatinblad
  • 50 g mörk choklad
  • 0.5 dl frystorkade hallon
  • 10 st soltorkad tomat
  • 1 msk grov senap
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk malen curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 4 msk grön pesto
  • 1 msk gräslök
  • 1 krm salt
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 1 krm persillade
  • 1 st basilikakvist
  • 1 msk sötstark senap
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
Torrvaror
  • 5 st risblad
  • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
  • 4.5 msk olivolja
  • 4 tsk flytande honung
  • 3 msk torkade tranbär
  • 60 g mandelspån
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 dl mandel
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 6.5 msk kokosolja
  • 1.5 dl cashewnötter
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 5 msk agavesirap
  • 2 msk hasselnötter
  • 2 msk kakaonibs 
  • 50 g sojabönspagetti
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!