Tillbaka till menyerna

vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 484 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag - 208 Kcal

      Omelett med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1055 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med äppelsallad

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 507 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 225 Kcal

      Grönsakssoppa med saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 892 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Middag - 225 Kcal

      Grönsakssoppa med saffran

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Fredag - 1292 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Middag - 625 Kcal

      Grekisk sallad med quinoa

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Lördag - 1020 Kcal

    • Frukost - 395 Kcal

      Omelett med feta och hallon

    • Lunch

    • Middag - 625 Kcal

      Grekisk sallad med quinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1099 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Middag - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48 gram

Fett: 54.7 gram

Protein: 54 gram

Energi: 906.9 kcal

  • Måndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Måndag middag 208 Kcal

    Omelett med grönsaker

    Vegetariskt omelett med grönsaker, välj de grönsaker du har hemma! Denna omelett kan enkelt tas med under en utflykt och kan ätas kall!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 208 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl babyspenat
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Vispa ihop äggen i en skål och salta och peppar.
    • Häll ner äggen i stekpannan och lägg på spenat och grönsaker.
    • Låt grädda 2-3 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl babyspenat
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Tisdag middag 448 Kcal

    Stekt lax med äppelsallad

    Lax med en ljuvlig äppelsallad till. Toppa måltiden med granatäppelkärnor på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med salladen.
    • Riv äpplena grovt.
    • Skala och riv rättikan.
    • Blanda rättika och äpple med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Ställt kallt.
    • Skär laxfilén fyra bitar.
    • Strö på salt och citronpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och olja och bryn filéerna runt om i ca 7 minuter eller till laxen genomstekt.
    • Fördela spenatbladen på tallrikar och lägg en bit lax och äppelsallad på.
    • Toppa med granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 msk smör
    • 3 dl babyspenat
    • 0.5 st granatäpple
    Äppel- och rättiskasallad
    • 2 st äpple
    • 0.5 st rättika
    • 1 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Onsdag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Onsdag middag 225 Kcal

    Grönsakssoppa med saffran

    Perfekt soppa att göra storkok av och frysa in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st potatis
    • 0.5 st liten sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 12 dl vatten
    • 4 styck tomat
    Dekoration
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och skär potatis och sötpotatis i 1 cm tjocka tärningar.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlök och lök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn grönsakerna i någon minut och tillsätt saffran.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet.
    • Låt koka i ca 15 min.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och hacka bladpersiljan.
    • Lägg i tomater och persilja precis före servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st potatis
    • 0.5 st liten sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 12 dl vatten
    • 4 styck tomat
    Dekoration
    • 3 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Torsdag middag 225 Kcal

    Grönsakssoppa med saffran

    Perfekt soppa att göra storkok av och frysa in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st potatis
    • 0.5 st liten sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 12 dl vatten
    • 4 styck tomat
    Dekoration
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och skär potatis och sötpotatis i 1 cm tjocka tärningar.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlök och lök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn grönsakerna i någon minut och tillsätt saffran.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet.
    • Låt koka i ca 15 min.
    • Skär tomaterna i mindre bitar och hacka bladpersiljan.
    • Lägg i tomater och persilja precis före servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st potatis
    • 0.5 st liten sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 12 dl vatten
    • 4 styck tomat
    Dekoration
    • 3 msk bladpersilja

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Fredag middag 625 Kcal

    Grekisk sallad med quinoa

    Ät en härlig grekisk sallad med quinoa för extra mättnadskänsla och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj quinoan väl och koka enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Hacka persilja eller basilika och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken
    • Lägg lök och tomat i skålen.
    • Tillsätt den kokta quinoan och oliver.
    • Blanda om väl och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fetaosten i småbitar och fördela över salladen.
    • Toppa med pumpakärnor och solrosfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Fredag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Lördag frukost 395 Kcal

    Omelett med feta och hallon

    En ljuvlig omelett toppad med fetaost, hallon och mandel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g fetaost
    • 0.5 st päron
    • 7 st hallon
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 0.25 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten någon minut.
    • Smula över fetaost och lägg på skivat päron, hallon och lite krasse.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g fetaost
    • 0.5 st päron
    • 7 st hallon
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 0.25 paket smörgåskrasse

    Lördag middag 625 Kcal

    Grekisk sallad med quinoa

    Ät en härlig grekisk sallad med quinoa för extra mättnadskänsla och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj quinoan väl och koka enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Hacka persilja eller basilika och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken
    • Lägg lök och tomat i skålen.
    • Tillsätt den kokta quinoan och oliver.
    • Blanda om väl och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fetaosten i småbitar och fördela över salladen.
    • Toppa med pumpakärnor och solrosfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön
  • Söndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Söndag lunch 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
Frukt/grönt
  • 3.5 st gul lök
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 400 g cocktailtomater
  • 4 dl babyspenat
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st äpple
  • 0.5 st rättika
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 8 st potatis
  • 1 st liten sötpotatis
  • 2.5 st fänkål
  • 9 styck tomat
  • 1.5 st morot
  • 75 g haricots verts
  • 8 st kvisttomat
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st päron
  • 7 st hallon
  • 0.25 paket smörgåskrasse
  • 2 st salladslök
  • 50 st pärltomater
  • 25 g bladspenat
  • blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st gurka
Torrvaror
  • 8.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 tsk honung
  • 200 g bönpasta
  • 6 dl quinoa
  • 6 msk pumpakärnor
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 msk flagad rostad mandel
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st basilikakvist
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • salt och citonpeppar
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 8 msk bladpersilja
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk färsk dill
  • 0.66 kruka färsk basilika
  • 6 msk grön pesto
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 kvist färsk persilja
Mejeri
  • 250 g halloumi
  • 3 tsk smör
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 1 dl grädde
  • 530 g fetaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 750 g laxfilé
  • 400 g fryst torskrygg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 300 g svarta oliver kärnfria

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!