Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 59.7 gram

Fett: 72.9 gram

Protein: 70 gram

Energi: 1195.4 kcal

  • Måndag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Måndag middag 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Tisdag frukost 360 Kcal

    Havregrynsgröt med frön och aprikoser

    Gillar du att starta din morgon med en skål gröt? Då passar detta recept dig! En mättande och god gröt med både frön och havregryn för extra mättnad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ungefär 3 min under omrörning.
    • Hacka torkade aprikoser i små bitar.
    • Blanda ner solrosfrön, pumpafrön och de hackade aprikoserna i gröten.
    • Rosta solrosfrön med lite honung och salt.
    • Skiva färska aprikoser.
    • Toppa gröten med en klick grekisk yoghurt, färska aprikosskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.25 tsk salt
    • 2 st torkade aprikoser
    • 1 msk solrosfrön
    • 2 msk pumpafrön
    Topping
    • 1 msk solrosfrön
    • 0.25 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
    • 1 st aprikos
    • 1 msk grekisk yoghurt

    Tisdag lunch 594 Kcal

    Omelettwrap med laxröra

    Rör ihop en krämig laxröra som du lägger i en omelettwrap som fyllning. Toppa med avokado, tomat och dillkvist!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st skivad avokado
    • 0
    • 1 st dillkvistar
    Laxröra
    • 75 g kallrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk citronsaft

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål. Hetta upp en liten stekpanna med smör och häll i äggsmeten. Grädda omeletten några minuter tills den har stelnat. Låt svalna.
    • Gör laxröran genom att hacka laxen och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på omeletten och lägg på röran. Toppa med avokado, tomat och dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st skivad avokado
    • 0
    • 1 st dillkvistar
    Laxröra
    • 75 g kallrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk citronsaft

    Tisdag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 359 Kcal

    Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    Härliga smaker med råvaror som man ofta hittar på kampanjpris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i tärningar och lägg dem i en liten långpanna.
    • Dela brysselkålen, hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Strö ut alltsammans på plåten. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Blanda om. Rosta blandningen i ugnen i cirka 20 minuter. Rör eventuellt om någon gång.
    • Hetta under tiden upp en torr stekpanna och rosta valnötterna under omrörning i någon minut. Ringla över honungen och krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
    • Skär äpplet i skivor. Strö skivorna och granatäppelkärnorna över de varma rotfrukterna och lägg spenatbladen runt om.
    • Strö över nötterna och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Onsdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 4 st dillkvistar

    Onsdag mellanmål 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin
  • Torsdag frukost 429 Kcal

    Havregröt med blåbär och vanilj

    En riktigt god havregrynsgröt med massor av blåbär och lite vaniljpulver!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
    • Koka upp och låt koka på svag värme ca 3 min under omrörning.
    • Blanda ner solrosfrön, vaniljpulver och blåbär och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.
    • Toppa med blåbär och häll på sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 2 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl blåbär (frysta)
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl sojamjölk

    Torsdag lunch 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Torsdag middag 589 Kcal

    Fiskgratäng med spenat

    En krämig fiskgratäng med spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka schalottenlökarna och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken och vitlöken tillsammans med fryst spenat.
    • Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och vitpeppar. 
    • Lägg torsken i en smord ugnsform.
    • Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost.
    • Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter.
    • Servera med färsk bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 450 g fryst bladspenat
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 700 g torskfile
    • 250 g fetaost
    • 1 dl gratängost
    • 150 g bladspenat
  • Fredag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Fredag middag 356 Kcal

    Entrecote med tomatsallad

    En fräsch somrig måltid att bjuda familjen på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn entrecote några minuter per sida och krydda med salt och peppar.
    • Skiva tomaten och lägg på en tallrik.
    • Ringla över olivolja och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Toppa med persilja och servera med köttet.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja
  • Lördag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Lördag lunch 386 Kcal

    Lax med parmesan

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen med grovt riven parmesan och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Lördag middag 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Lördag dessert 199 Kcal

    Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

    Somrig fräsch efterrätt att bjuda sina vänner på - serveras med vitchoklad och mandeltopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Häll på flädersaft, limesaft och strö på mynta.
    • Blanda om.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och strö över fruktsalladen.
    •  Riv chokladen över och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Söndag lunch 507 Kcal

    GI – lasagne

    Sugen på en god och gräddig lasagne? Här är ett recept för dig då. Squashskivor på varje lager, riktigt gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st squash
    • 1 krm salt
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 500 g krossade tomater
    • 1 st lagerblad
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 200 g mozarella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squashen på längden.
    • Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska.
    • Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Bryn köttfärsen i olivolja. 
    • Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. 
    • Smaka av med salt och svartpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter.
    • Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten. 
    • Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen. 
    • Häll på grädden.
    • Riv mozzarellan och strö över gratängen.
    • Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st squash
    • 1 krm salt
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 500 g krossade tomater
    • 1 st lagerblad
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 200 g mozarella

    Söndag middag 536 Kcal

    Varm grön sallad med boursinost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och squash i bitar.
    •  Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrik och lägg på de varma grönsakerna.
    •  Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    •  Lägg på salladen.
    • .Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéa citronen i klyftor och lägg på över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron
Frukt/grönt
  • 3.5 st gul lök
  • 1.5 st squash
  • 1 st paprika
  • 2 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 6 klyfta vitlök
  • 203 dl rucola
  • 1.5 st citron
  • 0.75 st broccolistånd
  • 5 st aprikos
  • 1 st salladsblad
  • 0.5 st skivad avokado
  • 3.25 st rödlök
  • 4.5 msk citronsaft
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st sötpotatis
  • 150 g brysselkål
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.5 st granatäpple
  • 90 g spenat
  • 300 g morötter i olika färger
  • 2.75 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 4.25 st nektarin
  • 1.75 st äpple
  • 2 st schalottenlök
  • 450 g fryst bladspenat
  • 150 g bladspenat
  • 1 st bifftomat
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 3 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
  • 1 st mango
  • 1 st lime
  • 100 g sparris
  • 50 g haricots verts
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st salladslök
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • citronskal
Torrvaror
  • 5 msk olivolja
  • 700 ml krossade tomater
  • 3.75 tsk flytande honung
  • 3.5 dl havregryn
  • 10 st torkade aprikoser
  • 5.5 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk valnötter
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl mandelspån
  • 5 st pekannötter
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 2.5 msk dill
  • 4.25 tsk salt
  • 5 st dillkvistar
  • 3 msk bladpersilja
  • 4 msk grön pesto
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2.5 tsk kanel
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.83 msk oregano
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g varmrökt lax
  • 6 st ägg
  • 75 g kallrökt lax
  • 1100 g nötfärs
  • 500 g torskrygg
  • 350 g kycklingfilé
  • 700 g torskfile
  • 150 g entrecote
  • 600 g laxfilé
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 1 msk kaviar
Mejeri
  • 10 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 20 tsk smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 300 g buffelmozzarella
  • 1 dl sojamjölk
  • 0.25 dl lätt crème fraiche
  • 250 g fetaost
  • 2 dl havremjölk
  • 1 dl parmesan
  • 200 g mozarella
  • 60 g Boursinost
Övrigt
  • 80 g löjrom
  • 0.5 msk hampafrön
  • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 1 dl gratängost
  • 1 msk majonnäs
  • 8 st soltorkad tomat
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 8 st jordgubbe färsk
  • 2 msk flädersaft
  • 50 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!