Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 301 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Köttfärspanna med rödbetor

      301 kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 336 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Torskspett med äppelcréme

      336 kcal

      Torskspett med äppelcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 385 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Tortilla med kyckling och papaya

      385 kcal

      Tortilla med kyckling och papaya

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 282 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Rödbetssoppa med äpple

      282 kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.4 gram

Fett: 12.3 gram

Protein: 23.6 gram

Energi: 326 kcal

  • Måndag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Tisdag middag 336 Kcal

    Torskspett med äppelcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blötlägg spettet en stund.
    • Dela filén och strö på salt och peppar.
    • Trä upp på spett.
    • Gör krämen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka bladpersilja och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt.
    • Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan.
    • Håll varmt.
    • Lägg ner en klick smör i pannan och stek spettet runt om i 5 minuter.
    • Servera med den ljumna salladen och äppelcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag middag 385 Kcal

    Tortilla med kyckling och papaya

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 385 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka kruksallad
    • 0.5 st papaya
    • 1 dl frysta ärtor
    • 3 msk gräslök
    • 6 msk pistagenötter
    • 500 g kycklingfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 st citron
    Apelsindressing
    • 1 st apelsin
    • 2 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Glutenfri tortilla – 8 st
    • 400 g vatten
    • 0.33 msk bakpulver
    • 50 g rismjöl
    • 1 tsk salt
    • 30 g psylliumhusk

    Gör så här

    • Gör först tortillabrödet.
    • Blanda alla ingredienser till en jämn deg.
    • Låt stå och svälla i 15 minuter.
    • Dela upp degen i 8 bitar och kavla ut tunt i på ett mjölat underlag med majsmjöl.
    • Stek tortillabröden i en torr stekpanna någon minut på bägge sidor.
    • Lägg ovan på varandra och täck med en bakduk för att inte torka ut.
    • Gör dressingen genom att riva skalet på en apelsin.
    • Häll yoghurt i en skål och blanda ner apelsinskal, salt, peppar och lite honung.
    • Gör i ordning alla tillbehör till din tortilla genom att skära papayan i skivor.
    • Skär bort resten av skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Lägg ärtorna i en skål och hacka pistagenötter och lägg i en skål.
    • Skär kyckling i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om.
    • Strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Pressa över citronsaft.
    • Stek kycklingen på svag värme i ca 10 min.
    • Lägg på sallad på tortillabrödet.
    • Lägg på papaya, apelsinklyftor, kyckling och gröna ärtor.
    • Toppa med en klick apelsindressing, hackade pistagenötter och persilja.
    • Rulla ihop och ät som en wrap.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka kruksallad
    • 0.5 st papaya
    • 1 dl frysta ärtor
    • 3 msk gräslök
    • 6 msk pistagenötter
    • 500 g kycklingfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 0.5 st citron
    Apelsindressing
    • 1 st apelsin
    • 2 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Glutenfri tortilla – 8 st
    • 400 g vatten
    • 0.33 msk bakpulver
    • 50 g rismjöl
    • 1 tsk salt
    • 30 g psylliumhusk
  • Torsdag middag 282 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 50 g broccoli
  • 0.5 st äpple
  • 1 kruka kruksallad
  • 0.5 st papaya
  • 1 dl frysta ärtor
  • 0.5 st citron
  • 1 st apelsin
  • 4 st rödbetor
  • 0.5 st rött äpple
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 10 g cashewnötter
  • 6 msk pistagenötter
  • 1 tsk honung
  • 0.33 msk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 30 g psylliumhusk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g nötfärs
  • 110 g torskfile
  • 500 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • 1 nypa chiliflakes
  • 4 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st stjärnanis
  • 1 kvist färsk persilja
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd
  • träspett
  • 200 g cannellinibönor
Mejeri
  • 1.5 dl gräddfil
  • 5 g smör
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!