Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 559 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 921 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 266 Kcal

      Chorizosoppa med kikärtor

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 651 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Middag - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 921 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 266 Kcal

      Chorizosoppa med kikärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 808 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1511 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 809 Kcal

      Squashlasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1511 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 809 Kcal

      Squashlasagne

    • Middag - 696 Kcal

      Tacofalukorv med rostade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.7 gram

Fett: 60.5 gram

Protein: 67 gram

Energi: 983.2 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Måndag middag 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Tisdag lunch 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Tisdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka
  • Torsdag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Torsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Torsdag middag 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Lördag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Lördag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Lördag middag 809 Kcal

    Squashlasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 65 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 809 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka den färska basilikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt färsk basilika, tomatpuré och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera squashlasagnen med och grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 809 Kcal

    Squashlasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 65 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 809 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka den färska basilikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt färsk basilika, tomatpuré och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera squashlasagnen med och grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Söndag middag 696 Kcal

    Tacofalukorv med rostade grönsaker

    Falukorv med rostade grönsaker med smak av tacokrydda, servera korven med avokado, rädisor och en klick crème fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Snitta korven i skivor och lägg den i en långpanna.
    • Lägg lite färskost mellan varje skiva.
    • Skär morötterna och squashen i stavar.
    • Strimla rödlöken.
    • Blanda alla grönsakerna i en bunke, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt, peppar och det mesta av tacokryddan.
    • Rör om och strö sedan ut grönsakerna runt om korven.
    • Krydda korven med det sista av tacokryddan och låt plåten stå i ugnen i cirka 20 minuter.
    • Dela avokadorna och ta ur kärnorna.
    • Skär fruktköttet i skivor.
    • Skiva rädisorna.
    • Strö ut alltsammans över grönsakerna och servera med crème fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g färskost med vitlök
    Rostade grönsaker
    • 4 st morot
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 150 g majs
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 påse tacokrydda
    Tillbehör
    • 2 st avokado
    • 8 st rädisor
    • 4 msk crème fraiche
Torrvaror
  • 12 dl kaffe
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 5.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 200 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfärs
  • 1200 g torskrygg
  • 50 g chorizo
  • 900 g nötfärs
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 500 g falukorv med hög kötthalt
Mejeri
  • 205.33 g smör
  • 0.5 dl grädde
  • 125 g keso
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 2.33 msk gräddfil
  • 100.5 dl riven ost
  • 6 dl crème fraiche
  • 100 g färskost med vitlök
Frukt/grönt
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.75 st squash
  • 3.5 msk purjolök
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 st citron
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.5 st röd paprika
  • 65 g bladspenat
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 5 st morot
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 1 st äpple
  • 2 st salladslök
  • 4 dl blandsallad
  • 50 g selleri
  • 1 st gurka
  • 5 st pärltomater
  • 1.25 st rödlök
  • 20 g blandad sallad
  • 2 st avokado
  • 8 st rädisor
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 kruka färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk bladpersilja
  • 2.5 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 2 tsk torkad oregano
Övrigt
  • 1 msk tacosås
  • 150 g majs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!