Tillbaka till menyerna

Vecka 18

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 69 gram

Fett: 42.4 gram

Protein: 57.3 gram

Energi: 915.3 kcal

  • Måndag frukost 376 Kcal

    Grekisk yoghurt med äpple och bovetemüsli

    Så gott att äta sin hemgjorda müsli till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och strö på müslin.
    • Skiva äpplet och lägg över yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Måndag lunch 344 Kcal

    Kycklingfärswok med chili och ingefära

    En lättlagad rätt med asiatiska smaker och lite hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Skär broccoli i buketter och använd även roten och skär i små bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka chili.
    • Riv vitlök och ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt grönsakerna och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka i någon minut till.
    • Servera med böngroddar.
    • Dekorera med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag middag 231 Kcal

    Sötpotatisgryta med bönor

    Gör ett storkok av den här goda vegetariska grytan och frys in portioner så har du smakrika matlådor att ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, grönsaker i några minuter.
    • Tillsätt alla kryddor och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på krossade tomater, srirashasås och vatten.
    • Låt sjuda ca 20 minuter.
    • Rör om då och då och späd med mer vatten om det behövs.
    • Skölj bönorna och blanda ner i grytan.
    • Strö på persilja och servera eventuellt med grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 231 Kcal

    Sötpotatisgryta med bönor

    Gör ett storkok av den här goda vegetariska grytan och frys in portioner så har du smakrika matlådor att ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, grönsaker i några minuter.
    • Tillsätt alla kryddor och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på krossade tomater, srirashasås och vatten.
    • Låt sjuda ca 20 minuter.
    • Rör om då och då och späd med mer vatten om det behövs.
    • Skölj bönorna och blanda ner i grytan.
    • Strö på persilja och servera eventuellt med grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Tisdag middag 344 Kcal

    Kycklingfärswok med chili och ingefära

    En lättlagad rätt med asiatiska smaker och lite hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Skär broccoli i buketter och använd även roten och skär i små bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka chili.
    • Riv vitlök och ingefära.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt grönsakerna och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka i någon minut till.
    • Servera med böngroddar.
    • Dekorera med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st paprika
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 100 g böngroddar
    Dekoration
    • 1 st limeklyfta
    • 1 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 376 Kcal

    Grekisk yoghurt med äpple och bovetemüsli

    Så gott att äta sin hemgjorda müsli till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och strö på müslin.
    • Skiva äpplet och lägg över yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Onsdag lunch 231 Kcal

    Sötpotatisgryta med bönor

    Gör ett storkok av den här goda vegetariska grytan och frys in portioner så har du smakrika matlådor att ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, grönsaker i några minuter.
    • Tillsätt alla kryddor och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på krossade tomater, srirashasås och vatten.
    • Låt sjuda ca 20 minuter.
    • Rör om då och då och späd med mer vatten om det behövs.
    • Skölj bönorna och blanda ner i grytan.
    • Strö på persilja och servera eventuellt med grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Onsdag middag 637 Kcal

    Rissallad med kyckling och grönsaker

    En perfekt rätt att ta till vid en kylskåpsrensning. Använd de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 637 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 3 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
    • 8 st svarta oliver
    • 0.5 st salladshuvud
    • 2 dl kokt ris

    Gör så här

    • Lägg det kalla kokta riset i en skål och blanda ner salt, peppar, örtagårdskrydda och sweet chilisås.
    • Hacka kycklingen och blanda ner med tärnade grönsaker (exempelvis morot, sugarsnaps, gurka och majs).
    • Toppa med oliver och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 3 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
    • 8 st svarta oliver
    • 0.5 st salladshuvud
    • 2 dl kokt ris
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök
  • Fredag frukost 187 Kcal

    Yoghurt med blandade bär

    Frukost som du kan variera efter säsong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål. Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär
    • 3 st jordgubbar

    Fredag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 412 Kcal

    Lax med parmesan och bulgursallad

    Fräsch bulgursallad med laxfilé och parmesan i. Förvara resterna i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg bulgur i en skål.
    • Blanda ner olja, salt, peppar och dill.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner rucolasallad.
    • Strö på salt och peppar på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfiléerna i några minuter på var sida.
    • Strö på parmesan och dill och servera med bulgursalladen.
    • Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 0 st dillkvistar
  • Lördag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Lördag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Lördag middag 728 Kcal

    Fisk och skaldjursgryta med aioli

    En mustig och värmande gryta som passar utmärkt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 728 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 200 g krossade tomater
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 150 gram salladsärtor
    • 200 g frysta blåmusslor
    Aioli
    • 1 msk majonäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st dillkvistar

    Gör så här

    • Riv vitlök till aioli.
    • Gör aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Skiva squash.
    • Riv vitlök fint och strimla purjolök.
    • Finhacka chili och dill.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och bryn lök, vitlök, chili och morötter l några minuter.
    • Tillsätt fiskbuljongtärning och häll på vatten och krossade tomater.
    • Tillsätt srirachasås och sweetchilisås.
    • Häll på grädde och krydda med salt och peppar.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisken tillsammans med squash i grytan och låt sjuda i 5 minuter.
    • Tillsätt hackad dill, purjolök och salladsärtor.
    • Skölj musslorna och lägg ner i grytan.
    • Låt sjuda tills skalen öppnar sig.
    • Toppa med färska dillkvistar och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 200 g krossade tomater
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 150 gram salladsärtor
    • 200 g frysta blåmusslor
    Aioli
    • 1 msk majonäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st dillkvistar

    Lördag dessert 238 Kcal

    Bär med vit chokladkräm

    Härliga smaker av fräsch kiwi och söt vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss

    Gör så här

    • Skär chokladen i bitar och lägg ner i en skål. Smält chokladen i mikron och blanda ner Philadelphiaost.
    • Skala och skär kiwin i bitar. Spar några skivor till dekoration. Lägg tillsammans med hallon på ett fat och klicka på vit chokladcréme. Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss
  • Söndag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Söndag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    En riktigt god spenatsoppa med asiatiska inslag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Söndag middag 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk smör
  • 1.5 dl parmesan
  • 0.75 dl grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk philadelphiaost
Torrvaror
  • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
  • 7 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
  • 2 dl kokt ris
  • 1.5 dl bulgur
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 1 tsk flytande honung
Frukt/grönt
  • 0.5 st rött äpple
  • 4 st morot
  • 3.25 st paprika
  • 0.5 st broccolistånd
  • 4.5 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 100 g böngroddar
  • 1 st limeklyfta
  • 1 st liten sötpotatis
  • 6 st färska champinjoner
  • 0.75 st squash
  • 6 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 tsk riven ingefära
  • 3 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 0.5 st salladshuvud
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 3.5 dl purjolök
  • 0.5 st äpple
  • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 2 st salladsblad
  • 2 st apelsinskiva
  • 3 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 3 st jordgubbar
  • 0.25 st citron
  • 26 g rucola
  • 2 st citronskiva
  • 100 g broccoli
  • 200 g spenat
  • 150 gram salladsärtor
  • 2 st gul kiwi
  • 1 dl ruccolasallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 75 g falukorv med hög kötthalt
  • 100 g renskav
  • 450 g laxfilé
  • 2.5 st ägg
  • 3 skiva lufttorkad skinka
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 200 g torskfile
  • 200 g frysta blåmusslor
  • 250 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 1 påse Chicken Thai wok krydda
  • 2 msk färsk koriander
  • 0.5 msk basilika
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2.5 tsk srirachasås
  • 6 msk färsk persilja
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk dill
  • 3 st dillkvistar
  • 2 msk lantbuljong
  • 2 msk koriander
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk färsk dill
  • 5 blad citronmeliss
  • 2.5 msk färsk basilika
Övrigt
  • 8 st svarta oliver
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk majonäs
  • 40 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.