Tillbaka till menyerna

Vecka 15

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 846 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Dessert

  • Tisdag - 1234 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 417 Kcal

      Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål - 220 Kcal

      Fröbröd

    • Dessert

  • Onsdag - 1293 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 481 Kcal

      Caesarsallad

    • Mellanmål - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Dessert

  • Torsdag - 1211 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 268 Kcal

      Krämig sallad med skinka

    • Middag - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Mellanmål - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Dessert

  • Fredag - 929 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 341 Kcal

      Bovetepannkakor med skinka och pepparrot 

    • Middag - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.7 gram

Fett: 63.6 gram

Protein: 79.3 gram

Energi: 1102.8 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Måndag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag mellanmål 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Tisdag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Tisdag mellanmål 220 Kcal

    Fröbröd

    Dessa fröbröd går bra att portionsfrysa och ta upp under de kommande veckorna. Bred på en tesked smör och en ostskiva så får du en underbar frukostmacka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål (spara lite frön att toppa brödet med).
    • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform med kanter, ca 25 cm x 30 cm.
    • Häll ner smeten och toppa med frön.
    • Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 st ägg
    • 3 dl riven ost
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl vita sesamfrön
  • Onsdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Onsdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 481 Kcal

    Caesarsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen.
    • Strimla romansalladen och lägg på en tallrik.
    • Häll på caesardressing och toppa med riven parmesan.
    • Blanda om och lägg på kycklingen.
    • Toppa med svartpeppar och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 10 blad romansallad
    • 2 msk ceasardressing
    • 1 msk riven parmesanost
    • 50 g ärtskott

    Onsdag mellanmål 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter
  • Torsdag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Torsdag lunch 268 Kcal

    Krämig sallad med skinka

    En krämig sallad med några skivor skinka. Gör dubbla portioner och använd som matlåda på måndag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g grön sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 3 cm purjolök
    • 2 msk gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 10 skivor skinka

    Gör så här

    •  Dela sparrisen.
    • Skala och skär morötter i stavar.
    • Hetta upp en kastrull med vatten och koka sparris och morötter i ca 3 minuter.
    • Lägg ner sugarsnaps de sista sekunderna.
    • Häll av vattnet och skölj kallt.
    • Blanda gräddfil, senap, hackad dragon, honung, äggula, salt och peppar i en skål.
    • Skiva rädisor och strimla purjolök.
    • Blanda ner alla grönsaker i skålen.
    • Fördela de krämiga grönsakerna över lite hackad sallad och servera med några skivor lufttorkad skinka.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g grön sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 3 cm purjolök
    • 2 msk gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 10 skivor skinka

    Torsdag middag 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Torsdag mellanmål 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 341 Kcal

    Bovetepannkakor med skinka och pepparrot 

    Glutenfria pannkakor gjorda på bovetemjöl, som fylls med skinka och pepparrot. Ett recept som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl havremjölk
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 100 g philadelphiaost
    • 1.5 msk pepparrot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 120 g lufttorkad skinka
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    • Tillsätt hälften av havremjölken och vispa ner äggen.
    • Häll i resten av havremjölken och vispa ihop.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek små pannkakor.
    • Blanda Philadelphiaost med finriven pepparrot tillsammans med salt och peppar.
    • Bred ut crémen på pannkakorna.
    • Lägg på skinka och ruccolasallad. Rulla ihop och dela på hälften.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl havremjölk
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 100 g philadelphiaost
    • 1.5 msk pepparrot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 120 g lufttorkad skinka
    • 30 g rucola

    Fredag middag 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 2 tsk olivolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 8 msk valnötter
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 tsk honung
  • 200 g krossade tomater
  • 1.5 dl bovetemjöl
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 3 tsk ingefära
  • 0.5 st mango
  • 5 dl färska blåbär
  • 0.25 st blomkål
  • 50 g blandad sallad
  • 1.5 st gul paprika
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 10 blad romansallad
  • 50 g ärtskott
  • 200 g grön sparris
  • 2 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 6 st rädisor
  • 3 cm purjolök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st zucchini
  • 80 g rucola
  • 4 st cocktailtomat
  • 100 g champinjon
  • 0.5 st röd paprika
Kryddor/smaksättare
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk färsk oregano
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk persilja
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkade örter
  • 1.5 msk pepparrot
Mejeri
  • 4 dl grädde
  • 500 g keso
  • 300 g philadelphiaost
  • 3 msk smör
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 2.5 dl gräddfil
  • 1 msk riven parmesanost
  • 0.5 dl havregrädde
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 1.5 dl havremjölk
  • 100 g halloumi
  • 1 dl naturell yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g bacon
  • 150 g laxfilé
  • 100 g varmrökt lax
  • 8 skiva lövbiff
  • 2 st äggula
  • 5 st ägg
  • 500 g kycklingfilé
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 10 skivor skinka
  • 650 g nötfärs
  • 120 g lufttorkad skinka
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 6.5 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 2 msk ceasardressing
  • 50 g soltorkade tomater
  • 5 st soltorkad tomat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!