Tillbaka till menyerna

VECKA 11

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.1 gram

Fett: 59.3 gram

Protein: 59.7 gram

Energi: 1046 kcal

  • Måndag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 532 Kcal

    Lax med röd pesto och fetaost med sojabönspasta

    En riktigt god och enkelt rätt som passar när du vill lyxa till det lite i vardagen eller helgen. Tack vare att du tillagar laxen i ugnen frigör du tid att fixa med annat medan maten blir färdig.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ut fyra filéer av laxen och gör ett snitt i varje.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och fyll varje filé med röd pesto och fetaost.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skölj och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på olivolja och pressa en halv citron.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med persilja.
    • Servera med den ugnsbakade laxen och färsk rucolasallad.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g laxfilé
    • 4 msk röd pesto
    • 125 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönspagetti
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 100 g körsbärstomater
    • 4 msk bladpersilja
    • 4 dl rucola
    • 4 st citronklyfta

    Måndag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Tisdag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Tisdag lunch 249 Kcal

    Blomkålstabouleh

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 249 g cocktailtomater
    • 4 st skiva halloumi (ca 20 g)
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st salladsblad

    Gör så här

    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja och blanda om ordentligt.
    • Smaka och med salt och peppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten på bägge sidor i några minuter.
    • Servera blomkålstabouleh med halloumiskivor i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 249 g cocktailtomater
    • 4 st skiva halloumi (ca 20 g)
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st salladsblad

    Tisdag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Onsdag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
  • Torsdag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Torsdag lunch 169 Kcal

    Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Gör så här

    • Hyvla zucchini i långa strimlor med en potatisskalare.
    • Lägg strimlorna i en bunke och krydda med salt och peppar, blanda om.
    • Tillsätt basilika och parmesan.
    • Finhacka vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
    • Tillsätt tomaterna med oljan och fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
    • Häll blandningen över zucchinin, blanda och servera.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Torsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Fredag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 407 Kcal

    Torskgratäng med pepparrotsost

    En krämig gratäng med torsk och pepparrotsost i - servera med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken något.
    • Skär morot och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och pepparrotsost.  Smula ner buljongtärningen och lägg ner grönsakerna.
    • Låt allt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg fisken i en liten ugnsform och häll över såsen.
    • Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Fredag middag 644 Kcal

    Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter

    Pizzan räcker till fyra personer, halvera receptet om ni bara är två eller frys in pizzadeg till ett annat tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 krm salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en pizzabotten med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på en bakplåtklädd plåt.
    • Bred på creme fraiche på pizzabottnen.
    • Krama lite olivolja på grönkålen och strö på salt och lägg allt pizzan.
    • Skala och strimla löken och lägg över tillsammans med nötter.
    • Skiva fikon och lägg på pizzan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 krm salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon
  • Lördag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Lördag lunch 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Lördag middag 162 Kcal

    Mini västerbottenpizza med löjrom

    Detta recept på västerbottenpizza är både enkel, snabblagad och väldigt god. Servera som ett av plockmaten på ett festligare tillfälle.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 150 g västerbottenost
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl crème fraiche
    • 125 g löjrom
    • 2 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen.
    • Låt stå 10 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen till åtta små pizzor.
    • Grädda i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Toppa pizzorna med crème fraiche, rödlök, löjrom och en dillkvist.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 150 g västerbottenost
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl crème fraiche
    • 125 g löjrom
    • 2 msk färsk dill
Torrvaror
  • 5.5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 200 g sojabönspagetti
  • 6 msk olivolja
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 5.5 msk psylliumhusk
  • 52.5 msk pinjenötter
  • 50 g glasnudlar
  • 4 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 1 dl blandade nötter
  • 1 msk fiberhusk
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk kanel
  • 4 msk röd pesto
  • 6 msk bladpersilja
  • 1.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 2 msk koriander
  • chiliflakes
  • färsk koriander
  • 2.5 msk grön pesto
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk dill
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 125 g fetaost
  • 110 g smör
  • 4.5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 4 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • 1 dl keso, 4%
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 1 msk gräddfil
  • 50 g riven parmesanost
  • 250 g ricottaost
  • 0.75 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 70 g pepparrotsost
  • 10 g färsk jäst
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 150 g västerbottenost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g laxfilé
  • 1 st hel kyckling
  • 11 st ägg
  • 700 g kycklingfilé
  • 150 g tonfisk
  • 100 g parmaskinka
  • 200 g torskrygg
  • 2 msk kaviar
Frukt/grönt
  • 1 st citron
  • 100 g körsbärstomater
  • 4 dl rucola
  • 4 st citronklyfta
  • 13 cm purjolök
  • 60 g bladspenat
  • 300 g ananas (fryst)
  • 2 st selleristjälk
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 0.5 st blomkål
  • 249 g cocktailtomater
  • salladsblad
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.33 st gurka
  • 0.5 st mango
  • 1 tsk ingefära
  • 1.5 st lime
  • 2 dl blåbär
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 4 basilika
  • 1 tsk citronskal
  • 3 st zucchini
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 st banan
  • 0.25 st squash
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 50 g grönsallad
  • 150 g färsk grönkål
  • 1 st rödlök
  • 2 st färska fikon
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 1.5 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade tomater
  • 50 g cocktailkapris
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 125 g löjrom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!