Tillbaka till menyerna

Vecka 11 (12)

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 847 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Avokado med frukt

    • Lunch - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Middag - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 789 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Avokado med frukt

    • Lunch - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Middag - 176 Kcal

      Grönsakssoppa med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 234 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 176 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 176 Kcal

      Grönsakssoppa med asiatiska smaker

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.1 gram

Fett: 31.3 gram

Protein: 26 gram

Energi: 511.2 kcal

  • Måndag frukost 192 Kcal

    Avokado med frukt

    Skiva upp lite goda frukter och ät tillsammans med en avokado!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skär avokado i skivor och lägg på en tallrik.
    • Skär kiwi och melon och lägg bredvid.
    • Toppa med paprikaskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Måndag lunch 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag middag 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön
  • Tisdag frukost 192 Kcal

    Avokado med frukt

    Skiva upp lite goda frukter och ät tillsammans med en avokado!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skär avokado i skivor och lägg på en tallrik.
    • Skär kiwi och melon och lägg bredvid.
    • Toppa med paprikaskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Tisdag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Tisdag middag 176 Kcal

    Grönsakssoppa med asiatiska smaker

    Frys in 1 portion av vardera soppan och ratatouillen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 176 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 50 g sugarsnaps
    • 10 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g pak choi
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och skiva salladslök. Hacka chili fint.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och lägg i vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och ketjap manis.
    • Skiva sugarsnaps, champinjoner, morot, paprika och selleri.
    • Skiva pak choi grovt.
    • Tillsätt alla grönsaker i grytan och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 50 g sugarsnaps
    • 10 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g pak choi
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 2 msk färsk koriander
  • Onsdag middag 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Torsdag lunch 176 Kcal

    Grönsakssoppa med asiatiska smaker

    Frys in 1 portion av vardera soppan och ratatouillen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 176 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 50 g sugarsnaps
    • 10 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g pak choi
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och skiva salladslök. Hacka chili fint.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och lägg i vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och ketjap manis.
    • Skiva sugarsnaps, champinjoner, morot, paprika och selleri.
    • Skiva pak choi grovt.
    • Tillsätt alla grönsaker i grytan och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 50 g sugarsnaps
    • 10 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g pak choi
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 2 msk färsk koriander
Frukt/grönt
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st kiwi
  • 0.1 st cantaloupemelon
  • 0.2 st röd paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st salladslök
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 50 g sugarsnaps
  • 10 st champinjoner
  • 1 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 1 st selleristjälk
  • 100 g pak choi
Torrvaror
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 1.5 tsk olivolja
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g chorizo
  • 600 g laxfilé
Mejeri
  • 150 g fetaost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!