Tillbaka till menyerna

vecka 10

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 365 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 359 Kcal

      Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 855 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41 gram

Fett: 34.6 gram

Protein: 37.9 gram

Energi: 609.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 359 Kcal

    Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    Härliga smaker med råvaror som man ofta hittar på kampanjpris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i tärningar och lägg dem i en liten långpanna.
    • Dela brysselkålen, hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Strö ut alltsammans på plåten. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Blanda om. Rosta blandningen i ugnen i cirka 20 minuter. Rör eventuellt om någon gång.
    • Hetta under tiden upp en torr stekpanna och rosta valnötterna under omrörning i någon minut. Ringla över honungen och krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
    • Skär äpplet i skivor. Strö skivorna och granatäppelkärnorna över de varma rotfrukterna och lägg spenatbladen runt om.
    • Strö över nötterna och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
  • Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk valnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 100 g bönpasta
Frukt/grönt
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st sötpotatis
  • 250 g brysselkål
  • 1.5 st rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.5 st granatäpple
  • 60 g spenat
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 1 st gul lök
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
Mejeri
  • 150 g halloumi
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!