Tillbaka till menyerna

Vecka 1 Januari 2021

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 486 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 129 Kcal

      Julbord - Apelsinsallad med ädelost

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1354 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 267 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag - 1086 Kcal

      Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 824 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 267 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 267 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 915 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Middag - 694 Kcal

      Laxfilé med sötpotatismos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 832 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 129 Kcal

      Julbord - Apelsinsallad med ädelost

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 291 Kcal

      Raw Citronkaka med kokos och hallon

  • Söndag - 1084 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Middag - 617 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34.5 gram

Fett: 54.6 gram

Protein: 50 gram

Energi: 823 kcal

  • Måndag lunch 129 Kcal

    Julbord - Apelsinsallad med ädelost

    Apelsinsalladen med ädelost passar bra med julskinkan på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g ädelost
    Dekoration
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Lägg grönkål på ett fat. Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv, skär ut filéer och pressa saften över grönkålen.
    • Lägg på apelsinklyftor och tillsätt olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Smula över ädelost.
    • Hacka pistagenötter.
    • Dekorera salladen med pistage och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g ädelost
    Dekoration
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 st granatäpple

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron
  • Tisdag lunch 267 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad

    Tisdag middag 1086 Kcal

    Laxpytt med halloumi, svart råris och svartkål

    Lite av allt på en och samma tallrik! Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 79 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 1086 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Koka riset enligt anvisningen på paketet, ca 30 minuter .
    • Skala och skiva rödlök och riv vitlöksklyftan. Skala och skär morötterna.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Skär halloumi i mindre bitar.
    • Skiva squash och svartkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, morötter lax och halloumi några minuter.
    • Tillsätt svartkål, squash och ris och stek några minuter till.
    • Strö över torkade aprikoser och solrosfrön. Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl svart råris
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st morot
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 100 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 267 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad
  • Fredag lunch 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Fredag middag 694 Kcal

    Laxfilé med sötpotatismos

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 694 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först sötpotatismoset genom att skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på grädde och tillsätt smör, parmesanost, salt och peppar.
    • Rör om och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om.
    • Servera laxen med sötpotatismoset och sallad.
    • Toppa med pumpafrön och parmesan.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
  • Lördag lunch 129 Kcal

    Julbord - Apelsinsallad med ädelost

    Apelsinsalladen med ädelost passar bra med julskinkan på julbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g ädelost
    Dekoration
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Lägg grönkål på ett fat. Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv, skär ut filéer och pressa saften över grönkålen.
    • Lägg på apelsinklyftor och tillsätt olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Smula över ädelost.
    • Hacka pistagenötter.
    • Dekorera salladen med pistage och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st apelsin
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g ädelost
    Dekoration
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.5 st granatäpple

    Lördag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Lördag dessert 291 Kcal

    Raw Citronkaka med kokos och hallon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 dl valnötter
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 3.5 dl kokosflingor
    • 2 st citron
    • 3 msk kokosolja
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 krm salt
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Mixa dadlarna med nötterna och saltet till en pajdeg i en matberedare.
    • Tryck ut den i en form ca 16 cm i diameter.
    • Mixa kokosflingorna till ett kokossmör i en höghastighetsblender. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop. Tillsätt till sist 1 dl pressad citron i fyllningen.
    • Bred fyllningen över pajbotten och ställ i kyl minst 1 timme.
    • Dekorera med hallon, citronzest och kokosflingor.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 dl valnötter
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 3.5 dl kokosflingor
    • 2 st citron
    • 3 msk kokosolja
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 krm salt
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag lunch 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Söndag middag 617 Kcal

    Tacowrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
Frukt/grönt
  • 100 g färsk grönkål
  • 4 st apelsin
  • 1 st granatäpple
  • 100 g brysselkål
  • 1.25 st rödlök
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 3.25 st citron
  • 2 st gul lök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 807.5 g cocktailtomater
  • 2.5 st morot
  • 100 g svartkål
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 12 st smålökar
  • 1.5 styck tomat
  • 30 g grönsallad
  • 0.75 st liten sötpotatis
  • 2 st citronklyfta
  • 0.25 st purjolök
  • 4 st grön sparris
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 1 st salladsblad
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 1 dl pistagenötter
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 dl svart råris
  • 4 st torkade aprikoser
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 dl valnötter
  • 4 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosolja
  • 0.75 dl agavesirap
Mejeri
  • 300 g ädelost
  • 390 g halloumi
  • 2.3 msk gräddfil
  • 150 g Boursinost
  • 5.83 tsk smör
  • 2 msk grädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • 0.5 dl riven ost
Kryddor/smaksättare
  • 3.2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • basilikablad
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 6 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 2 msk gräslök
  • dillkvistar
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk dill
  • salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g laxfilé
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 650 g nötfärs
  • 5 st ägg
  • 300 g torskfile
  • 100 g handskalade räkor
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
Övrigt
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 2 msk majonnäs
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk tacosås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!